29 / 04 / 2024

Antalya 3. Etap Raylı Sistem'de 7 gün 24 saat çalışma!

Antalya 3. Etap Raylı Sistem'de 7 gün 24 saat çalışma!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından  Varsak- Zerdalilik arasında yapımına başlanılan 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nde çalışmalar 7 gün 24 saat devam ediyor.



Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Varsak- Zerdalilik arasındaki 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nde çalışmalar gece gündüz devam ediyor. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Antalya'nın en çağdaş toplu ulaşım aracı olan raylı sistem hattı projesinde çalışmalar hızlandı. Proje kapsamında 100 kişilik ekip gece boyunca farklı noktalarda çalışmalar gerçekleştiriyor.

Toplam 25 kilometreden meydana gelen 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nde hummalı çalışma devam ediyor. Projede Varsak- Otogar etabını Aralık ayı sonuna yetiştirmek için 7 gün 24 saat esaslı çalışılıyor. Vatandaşların mağdur edilmemesi için ekip ve ekipman sayıları artırılarak gece vardiyası oluşturuldu.

Antalya'nın en büyük kamu yatırımı olan yaklaşık 700 milyon liralık projede Varsak depolama alanından başlayan raylar döşenme çalışmalarında 5 kilometrelik hat montajının yapımı bitti. Sakarya Parkı'ndan Otogar Kavşağı istikametine doğru da ray döşenmesine başlanırken, kaynak işlemlerinin de kısa sürede başlayacağı ifade edildi. 

Kepez Varsak'tan başlayıp, Meltem'de Eğitim Araştırma Hastanesi'nde nostaljik tramvay hattı ile birleşecek olan 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nde toplam 39 durak yer alacak. Hatlar, Süleyman Demirel Bulvarı, Sakarya Bulvarı, Otogar Kavşağı, Dumlupınar Bulvarı, Tıp Fakültesi, Meltem, Eğitim Araştırma Hastanesi ve Müze'ye kadar devam edecek ve burada eski nostalji tramvayıyla birleşecek. 


Geri Dön