27 / 04 / 2024

Antalya 3. Etap Raylı Sistem'de çalışmalar hızlandı!

Antalya 3. Etap Raylı Sistem'de çalışmalar hızlandı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Antalya 3. Etap Raylı Sistem Hattı'nda çalışmalara hız kesmeden devam ediliyor.



Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Varsak'ı Otogar ve Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile şehir merkezine oradan da havalimanı ve Aksu'ya bağlayan 3'üncü Etap Raylı Sistem Hattı'nda çalışmalara hız kesmeden devam ediliyor. 

Sabah Bölge Gazetesi'nde yer alan habere göre; çalışmalara önceki dönemde başlayan etapla birlikte raylı sitem ağı 46.5 kilometreye çıkıyor. Hattın Varsak-Otogar arasında yer alan ilk 11.5 kilometrelik bölümü 9 Ağustos tarihinde hizmete girdi. Otogar Kavşağı'ndan Akdeniz Üniversitesi Meltem kapısına kadar olan bölümde ise çalışmalar devam ediyor.

RAYLAR DÖŞENECEK

Otogar- Meltem etabında rayların döşenmesine başlanmadan önce alt yapı çalışmaları hızla devam ediyor. Tramvay hattının altında yer yağmur suyu drenaj hattı imalatları sürüyor. Ekim ayı içinde ray montajı ve hat beton imalatlarına başlanması amaçlanıyor. Projede Dumlupınar Bulvarı- Ulusoy Caddesi kesişimi ve Akdeniz Üniversitesi-Jandarma arası olmak üzere iki farklı noktada yaya üstgeçidi yapılması planlanıyor.


Geri Dön