30 / 04 / 2024

Antalya Adnan Menderes Bulvarı'ndaki kaçak büfe yıkıldı!

Antalya Adnan Menderes Bulvarı'ndaki kaçak büfe yıkıldı!

Antalya'da yer alan Bankalar caddesi diye bilinen Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki 07 büfe mahkeme kararı na istinaden boşaltıldı. Önümüzdeki günlerde 28 büfenin ihalesi de gerçekleştirilecek...



Muratpaşa Belediyesi bazı büfelerin yerini imar planlarında yapılan değişiklikle yıkmaya başladı. Tahılpazarı mahallesinde park alam içinde yıllardır hizmet veren 07 büfe Fen İşleri tarafından yıkılırken, önümüzdeki günlerde büfeler için yeniden ihaleye çıkılacağı öğrenildi. Tahılpazarı muhtarlığının da bulunduğu alanın yeşil alan göründüğü bilinirken söz konusu büfenin sahibi bu yerde yıllarca ticaret yaptı. Mahkeme karan ile yıkılan yer için Muratpaşa Belediyesinin uzun bir süredir işgaliye bedeli aldığı da ileri sürülüyor. 


28 BÜFE İHALEYE ÇIKACAK 


Belediye yasası çerçevesinde büfe yerlerinin her yıl bir kez ihaleye çıkılması yönünde karar olmasına karşın Muratpaşa Belediyesinin Ocak ayı Meclis toplantısında büfeleri 3 yıllığına kiralamak için karar aldırdığı biliniyor. Büfe yerlerinin konumuna ve durumuna ve metrekaresine göre sözleşme bedeli belirlenmesi beklenirken, belediyenin 28 büfe yerini Şubat ayı içinde kiraya vereceği, bunun için yasaların vermiş olduğu yetkinin en alt limitine göre açık ihale usulü ile devredeceği öğrenildi. 


Antalya Hilal


Geri Dön