27 / 04 / 2024

Mogan Gölü çevresindeki kaçak yapılar yıkıldı!

Mogan Gölü çevresindeki kaçak yapılar yıkıldı!

Ankara'da özel çevre koruma alanı kapsamında olan Mogan Gölü'nün yanındaki kaçak yapılar yıkıldı. Göl kenarındaki kulübe ve konteynerler de kepçelerle taşındı. 



Ankara Gölbaşı'nda bulunan özel çevre koruma alanı kapsamnında Mogan Gölü'nün çevresindeki kaçak yapılar yıkıldı. Yıkım çalışmaları  Ankara  Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ve Gölbaşı Belediyesi ekipleri tarafından gerçekleştirildi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yıkım işlemleri Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi ve Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Kara gözetiminde yapıldı. Göl kenarındaki bazı kulübe ve konteynerler kepçelerle taşındı. 

Ali Vedat Çiftçi, açıklamasında, Mogan Gölbaşı Özel Koruma Bölgesi’nin 1990 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca özel koruma alanı ilan edildiğini anımsattı. Koruma alanı kapsamındaki Eymir ve Mogan göllerinin 400'ün üzerinde bitki, 200'ün üzerinde de kuş türüne ev sahipliği yaptığını söyeleyen Çiftçi, yıkım işlemlerinin bölgenin sahip olduğu doğal zenginliğin geleceğe taşınması amacıyla gerçekleştirildiğini belirtti. Çiftçi, bölgedeki 16 kaçak yapının tamamen kaldırılacağını bildirdi.

Mogan Gölü'nün dip çamurunun temizlenmesine ilişkin çalışmalar hakkında da konuşan Çiftçi, "Gölün üçte ikilik kısmını temizledik, önümüzdeki dönem kalan kısmı da temizleyeceğiz. Bakanlık olarak bisiklet yollarıyla, peyzaj ve millet bahçeleriyle ilgili ciddi projeler yürütüyoruz. Bu projelere baktığınız zaman gölün etrafında Gölbaşı Belediyemizle beraber yeni güzel mesire yerleri, bahçe ve bisiklet yolları yapacağız. Burası daha güzel yaşanabilir bir yer olacak." dedi. 
 


Geri Dön