27 / 04 / 2024

Antalya Atatürk Parkı önümüzdeki ay tahliye edilecek!

Antalya Atatürk Parkı önümüzdeki ay tahliye edilecek!

Yaklaşık 11 yıl önce gündeme gelen Hazine arazisi konumundaki muhteşem manzaralı Atatürk Parkı alanı önümüzdeki ay tahliye edilecek.



Antalya'da falezlerin üzerinde yer alan muhteşem manzaralı yaklaşık 11 yıl önce tinercilerin kullandığı ve olaylarla gündeme gelen Hazine arazisi konumundaki Atatürk Parkı alanı. Antalya Deftertarlığı tarafından 10 yıllığına Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne sözleşmeyle devredildi. Büyükşehir Belediyesi de bu alanı içindeki restoran ve kafeterya gibi işletmelerin işlettirilmesi için belediye şirketlerinden Antepe A.Ş.'ye 23 Ağustos 2005 tarihinde imzalanan sözleşmeyle 10 yıllığına devretti. Antepe A.Ş. park alanının inşaat yapımı ve işlettirilmesi amacıyla ihaleye çıktı. Bu ihaleyi de 10 yıllığına PLV Turizm İşletmeleri İnş. Amb. San. Tic. Ltd. Şti. aldı. PLY de park alanını düzenledikten sonra işletmeleri avrı ayrı kiraya verdi. 


15 GÜN İÇİNDE TESLİM EDİN 

Konyaaltı Caddesi üzerindeki Atatürk Parkı'nın Antepe A.Ş. ile PLY Ltd. Şti. ile imzalanan kira süresi 22 Ağustos 2015 tarihinde bitecek. Antalya Defterdarlığı. Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne gönderdiği 2 Temmuz 2015 tarihli yazıyla. "Antalya Büyükşehir Belediyesi ve ANTEPE İnşaat ve Ticaret A.Ş. arasında düzenlenen 10 yıl süreli 23.08.2005 tarihli sözleşmenin 22.08.2015 tarihinde sona ereceği'ni belirterek, park içinde bulunan taşınmazların bu tarihten sonra kiraya verilmesinin mümkün olmayacağını bildirdi. 

Defterdarlık, Atatürk Parkı'nın 22 Ağustos 2015 tarihinden itibaren 15 içinde kendilerine teslim edilmesini istedi. 


BÜYÜKŞEHİR'DEN AÇIKLAMA 

Antalya Büyükşehir Belediyesi konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Büyükşehir Belediyesi' niın açıklamasında şöyle denildi: "Bilindiği gibi Atatürk Parkı, Antalya Defterdarlığı ile Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan sözleşmenin ardından yeniden düzenlenmiş ve kentin cazibe merkezlerinden biri haline getirilmiştir. Bu düzenleme yapılana kadar ismi kamuoyunda hoş karşılanmayan olaylar ile anılmaya başlanan alan kısa süre içinde Antalyalıların en önemli uğrak yerlerinden bir olmuştur. Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Defterdarlığı arasında imzalanan sözleşme gelecek ay sona erecektir. Antalya Defterdarlığı'nın 02 Temmuz 2015 tarihinde Büyükşehir Belediyesi'ne gönderdiği yazıda "Antalya Büyükşehir Belediyesi ve ANTEPE İnşaat ve Ticaret A.Ş. arasında düzenlenen 10 yıl süreli 23/08/2005 tarihli sözleşmenin 22/08/2015 tarihinde sona ereceği" belirtilmiş, park içinde bulunan taşınmazların bu tarihten sonra kiraya verilmesinin mümkün olmayacağı bildirilmiştir. İlgili yazıda 'Bu nedenle söz konusu Atatürk Parkı'ndaki mülkiyeti Hazineye ait taşınmazların sözleşmenin bittiği 22/08/2015 tarihinden itibaren 15 gün içinde Defterdarlığımıza teslim edilmesini tebliğen arz ederim' denilmiştir. Antalya Defterdarlığı'nın bu talebinin ardından. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından ANTEPE İnşaat ve Ticaret A.Ş. ile PLY turizm İşletmeleri İnş. Amb. San. Tic. Ltd. Şti.'ye 22 Temmuz 2015 tarihinde ayrı ayrı yazı gönderilmiştir. İlgili yazılarda Defterdarlık ile yapılan sözleşmelerin sona erdiği, defterdarlığın alanın kendisine teslim edilmesini resmi yazı ile talep ettiği bildirilmiş, parkın sözleşme bitiminde Büyükşehir Belediyesi ne teslim edilmesi istenmiştir. Kamuoyuna duyurulur" denildi.


Antalya Beyaz


Geri Dön