27 / 04 / 2024

Antalya Avni Tolunay’ın mülkiyet sorunu çözülüyor!

Antalya Avni Tolunay’ın mülkiyet sorunu çözülüyor!

Avni Tolunay mahallesindeki mülkiyet problemiyle ilgili konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum “Milli Emlak’la kadastro arasındaki anlaşmazlığı çözmek suretiyle buradaki yaklaşık 5 bin hak sahibinin 2B’den yararlanabilmesinin önünü açıyoruz." dedi.



Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin projelerini incelemek için Antalya’ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i ziyaret etti. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, anı defterini imzalayan Bakan Kurum, Büyükşehir Belediyesi’nde Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş ve ilçe belediye başkanlarıyla bir toplantı yaptı.

Çalkaya’da mülkiyet sorununu çözdük

Toplantının ardından bir açıklama gerçekleştiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, şöyle konuştu: “Antalya’mız bu sene 11 milyonu aşkın turisti ağırladı ve bu sayede ülke ekonomisine gayri safi milli hasılaya çok büyük katma değeri var. Turizm şehri olmasından yana aynı zamanda sanayi ve istihdam sağlayan tarımla ülkemizi kalkındıran çok önemli bir şehrimiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız, ekibimiz, valimiz gerçekten özveriyle çalışıyorlar, çok teşekkür ediyorum. Antalya’nın problemlerini  Ankara  nezdinde bire bir takiplerini yapıyorlar. En son Çalkaya’ya ilişkin mülkiyet problemini bize ilettiler. Biz de Çalkaya’daki 50 bin vatandaşımızı ilgilendiren mülkiyet problemini aştık. Ve vatandaşımızın tapularını kendilerine verilmesi suretiyle buradaki mülkiyet problemini çözmüş olduk. Akabinde de burada vatandaşımızın istediği dönüşüm projesi neyse, onların rıza ettiği talep ettiği projenin yapımı için bakanlık olarak her türlü teknik ve mali desteği vereceğimizi bildirmek isterim.”  


Avni Tolunay’ın mülkiyet sorunu çözülüyor


Avni Tolunay mahallesindeki mülkiyet problemiyle ilgili de konuşan Kurum, “Milli Emlak’la kadastro arasındaki anlaşmazlığı çözmek suretiyle buradaki yaklaşık 5 bin hak sahibinin 2B’den yararlanabilmesinin önünü açıyoruz. Buradaki tescilsiz alanların tescillerinin kadastro müdürlüğümüzce yapılarak 2B üzerinde Milli Emlak Genel Müdürlüğümüzce satışını gerçekleştireceğiz. Böylece 5 bin vatandaşımızın mülkiyet sorununu halletmiş olacağız” dedi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yine aynı şekilde Kaş Patara ve Serik özel çevre koruma bölgeleri alanında yer alan 2B arazilerindeki mülkiyet problemini aynı şekilde aşmak suretiyle 2B’lerin şerhli olarak satışını yapacaklarını ve burada da 2 bin vatandaşın mülkiyet problemini çözeceklerini de sözlerine ekledi.


Geri Dön