27 / 04 / 2024

Antalya’nın mülkiyet sorunu çözüldü!

Antalya’nın mülkiyet sorunu çözüldü!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 2018 yılında ilçede gerçekleştirdikleri hizmetleri değerlendirdi. Tütüncü, Antalya’nın mülkiyet sorununun çözüldüğünü söyledi.



Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 2018’de gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında açıklamalar yaptı. Antalya’nın mülkiyet sorununu tartıştığı Dokuma sorununun tamamı ile çözüldüğünü dile getiren Tütüncü, “Söz verdiğimiz gibi dokumanın tapusunu hemşehrilerimize teslim ettik” diye açıklama yaptı. 

Habertürk'te yer alan habere göre Ocak ayında Kepez Belediyesi’nin Şevkat ve Huzurevini Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımı ile hizmete açtıklarını söyleyen Tütüncü, “2018 yılında büyüklerimiz için çok güzel bir dinleme yeri yaptık ve yaşlılarımızı burada ağırlamaya başladık. 5 yıldızlı otel konforunda inşa ettiğimiz huzurevinde konaklayan yaşlılarımızdan buranın Türkiye’nin en güzel huzurevlerinden birisi olduğu sözünü duymak bizim en büyük sevincimiz oldu. Ocak ayında, sezona hızlı bir şekilde başlayan Kepez Belediye Tiyatromuzun sergilediği II. Abdülhamit oyunu sanatseverlerden büyük bir beğeni topladı. Yeşiline sahip çıkan Kepez’de 5 bin kare alan büyüklüğünde bir nar bahçesi oluşturduk. Sömestr tatili ile birlikte minik yavrularımız okullarına daha güzel ortamda başlasınlar diye okullarımızın bahçelerini düzenledik ve eksiklerini giderdik. ‘Çocuklarımız üşümesin’ dedik ve kliması olmayan okullarımıza klima hediye ettik. 2018 yılı Ocak ayı biterken bize en çok mutlu eden aldığımız ödül oldu. Futbol Federasyonu işbirliği ile çocuklarımızı futbola sevk etmek ve onları futbol alt yapısına kazandırmak için büyük gayretler gösteriyoruz ve çok özel bir çalışma yapıyoruz. Futbol alanında yaptığımız ‘Kepez’in Yıldızları Eğitim Projesi’ Türkiye Futbol Federasyonu ve spor camiası tarafından takdir edildi. İşte bu takdir edilen projemiz; Kamuda yılın en iyi futbol projesi ödülüne layık görüldü. Biz yıllardır çocuklarımızı sporla büyümeleri için ardı ardına projeler geliştiriyoruz.” dedi.

“Kepezde büyük dönüşüm”

Tütüncü, Şubat 2018’e damgasına vuran en önemli olaylardan birisinin Yeni Emek Kentsel dönüşüm projesinin başlaması olduğunu dile getirdi. Yeni emekte binaların hızla ilerlediğini belirten Tütüncü, “Bu ayda ‘Sporcu ve Gençlik Buluşmaları’ projemiz başladı. Biz spor olsun diye değil, gençlerimizi geleceğe daha güçlü hazırlamak ve spor alt yapısını güçlendirmek ve destek vermek için projeler üretiyoruz. Bu nedenle profesyonel takımlarda oynayan sporcularımızın gençlerimiz ile bir araya gelmesi çok önemli. Varsak Karşıyaka Mahallemize de son derece ekolojik bir anaokulu yaptık. Anaokulunu dönemin Başbakanı Binali Yıldırım’ın telekonferans katılımıyla açtık. Bu hizmetimiz ile Varsak’ın çocukları, Kepez’in çocukları ekolojik bir anaokulu ile tanıştılar. ‘Doktor da sağlıkta mahalleye daha yakın olsun’ diyerek, Gündoğdu mahallesine bir Aile Sağlığı Merkezi açtık. Şubat ayı meydan çeşmelerinin Kepez’de yükseldiği bir dönemdi. Emirgan çeşmesi, Hacı Adil Bey çeşmesi, Saraybosna baş çarşı sebili, Ulu cami çeşmesi ve Laleli şadırvanı Kepezi süsledi. Şehre güzel bir kimlik yüklemek için Meydan çeşmesi noktasındaki çalışmalarımız hızla devam etti. Gençlerimizi sanatın değişik dallarına yönlendirmek için inanılmaz çalışmalar yaptık. Bunlardan biride Müzik Ödülleri yarışması oldu. Şubat 2018’de 4. Müzik Ödülleri yarışmasını düzenledik ve muhteşem bir final gerçekleştirdik. Türkiye’nin dört bir yanından gençler dereceye girebilmek için yeteneklerini sergilediler” diye konuştu.

“Mülkiyet sorunlarını çözdük”

Nisan 2018’in oldukça hareketli ve yoğun bir dönem olduğunu belirten Hakan Tütüncü, “Bir birinden farklı, neşeli, hareketli oldukça güzel bir bahar geçirdik. Portakal Çiçeği Festivalimiz inanılmaz güzeldi. Antalya’nın unutulmaya başlayan önemli simgesi portakal bahçelerini tekrar hayatımıza sokacak çok güzel bir festival gerçekleştirdik. Bunun yanı sıra 5 bin metre karelik portakal bahçesini de Antalyalıların ziyaretine açtık. Antalyaspor’un ilk takım otobüsünü tarihin raflı tozlarından çıkartıp restore ettik. Üzerindeki hatıralarla birlikte Dokuma Fabrikasında açacağımız araç müzesine hediye ettik. Akdeniz Sanayi Sitesi ne müjdelerle gittik. 300 yeni dükkan ilave edecektik ve gecekonducu hemşehrilerimizin yıllardır süren mülkiyet sorunlarını çözeceğiz demiştik. Akdeniz Sanayi Sitesine 2 müjde verdik ve yıl sonu itibariyle de verdiğimiz 2 müjdeyi tamamladık. Nisan’da çalışanlarımız bambaşka bir müjde verdik. Beşinci toplu sözleşme dönemimizdi. Personeline en cömert davranan belediye biz olduk. Kepez Belediyesi çalışanlarına verdiği zamla şampiyon oldu. Kepez’in çalışanı da mutlu, Kepez’in yaşayanı da mutlu. Her 23 Nisan’da çocukça etkinliklerle Kepez’in çocuklarını da mutlu ediyoruz. 23 Nisan’da semt semt, mahalle mahalle çocuk şenlikleri düzenledik. Nisan ayında bir başka heyecanımız da Kepez’in Yıldızları Futbol Turnuvası oldu. 5 bin öğrenci, 337 takımla turnuvaya katıldı ve 638 maç yapıldı.”


Geri Dön