27 / 04 / 2024

Antalya Camii ve İslam Eserleri Müzesi'nin inşaatı durdu mu?

Antalya Camii ve İslam Eserleri Müzesi'nin inşaatı durdu mu?

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in 200 milyon liralık maliyetli dev projesi 30 bin kişilik Antalya Camii ve İslam Eserleri Müzesi inşaatı durdu mu?



Sözcü gazetesinden İsmail Akın'ın haberine göre, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in talimatıyla Kepez ilçesinde inşasına başlanan Antalya Camii ve İslam Eserleri Müzesi'nin inşaatının durduğu iddia edildi.

Üç büyük firmanın ortaklığında 28 Nisan 2017 tarihinde yapımına başlanan Antalya Camii ve İslam Eserleri Müzesi projesinde, iş bitiş tarihine aylar kalmasına rağmen inşaatın tamamen durma noktasına geldiği belirtildi.

İNŞAAT ALANINDA ÇALIŞMA YOK

Yaklaşık 200 milyon liraya mal olması planlanan proje inşaat sahasında çalışmayan bir vinç görüntülendi. İnşaatı yapan işçilerin de inşaat alanında olmaması inşaatın yarım kaldığını görüntüsünü ortaya çıkardı.

“İNŞAAT DEVAM EDİYOR”

Projeyi üstlenen firmalardan biri olan Al-Ga İnşaat'ın yaptığı açıklamada ise inşaatın yavaşladığı, yalnızca içeride izolasyon çalışmalarının yapıldığı belirtildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden alınan bilgiye göre çalışmaların sürdüğü, inşaatın yüzde 90'nının tamamlandığı projenin durdurulmasının söz konusu olmadığı bildirildi. Bu senenin sonunda hizmete açılması beklenen projenin, bu haliyle 2 aylık sürede nasıl bitirileceği de kentte merak konusu oldu.

PROJEDE NELER VAR?

Toplam inşaat alanı 81 875 metrekare olan, Antalya Ulu Camii projesi kapsamında 10 bin 407 kişilik kapalı, 20 bin kişi ise açık alanda aynı anda ibadet edebilecek. Kompleksin içerisinde 610 araçlık otopark, toplantı salonları, 800 kişilik konferans salonu, abdesthane, atölye, kütüphane gibi mekânlar bulunuyor.

Toplam inşaat alanı 11 bin 838 metrekare olan müze projesi içerisinde geçici ve kalıcı sergi alanları, kafeteryalar, atölyeler, dükkanlar ve kütüphane gibi mekanlar mevcut.


Geri Dön