09 / 05 / 2024

antalya islam eserleri müzesi inşaatı

antalya islam eserleri müzesi inşaatı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in 200 milyon liralık maliyetli dev projesi 30 bin kişilik Antalya Camii ve İslam Eserleri Müzesi inşaatı durdu mu?

İznik Nilüfer Hatun İmareti Türk İslam Eserleri Müzesi açıldı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açıklamada "Çok büyük bir memnuniyet vesilesidir ki son 18 yılda 55 yeni müzeyi ülkemize kazandırdık ve halihazırda 25 yeni müzenin uygulama ve proje çalışmalarını sürdürüyoruz." diye konuştu.

Antalya Camii ve İslam Eserleri Müzesi'nin inşaatı durdu mu?

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in 200 milyon liralık maliyetli dev projesi 30 bin kişilik Antalya Camii ve İslam Eserleri Müzesi inşaatı durdu mu?

Antalya saat kulesi kubbesine kavuşuyor!

Antalya'nın simge eserleri arasında yer alan tarihi saat kulesinin üzerindeki mazgal görünümlü dendanlar sökülerek yerine aslına uygun kubbe yapılacak.

Antalya Ulu Camii ve İslam Sanatları Müzesi ihalesi yarın!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in "En önemli eserim olacak" dediği Ulu Camii Projesi ve İslam Sanatları Müzesi yarın ihaleye çıkıyor

Antalya Türk İslam Medeniyetleri Müzesi 2018'de açılacak!

Tarihi müze için üst kurul toplandı Antalya Ulu Cami içerisinde yer alacak Türk İslam Medeniyetleri Müzesi kuruluş çalışmaları sürüyor.

Antalya Türk İslam Medeniyetler Müzesi için ilk toplantı yapıldı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandıracağı en değerli kültürel eserlerden Antalya Ulu Cami içerisinde yer alacak Türk İslam Medeniyetleri Müzesi’nin kuruluş çalışmaları için üst kurul üyeleri ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Antalya Ulu Camisi'ne Türk-İslam Sanatları Müzesi yapılacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in "En önemli eserim olacak" dediği Otogar karşısında eski Köy Hizmetleri alanına yapılacak 10 bin kişilik kapalı, 20 bin kişilik açık ibadet alanına sahip

Antalya'da mimari fikir proje yarışması eserleri değerlendiriliyor!

Muratpaşa Belediyesi'nin opera ve çok amaçlı gösteri merkezi için Antalya Mimarlar Odası ile birlikte açtığı mimari fikir proje yarışmasına katılan 97 eser değerlendiriliyor.

Antalya'ya iki müze geliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Turizm ve Müzeler Daire Başkanlığı için izin çıktı. Menderes Türel, müze konusuna atılacak ilk adımların Kent Müzesi ve Türk-İslam Eserleri Müzesi olduğunu açıkladı.

Çamlıca Camii'nin altına İslam Eserleri Müzesi yapılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Klasik Sanatlar sergisinde yaptığı konuşmada sanatın önemine değinerek İstanbullulara müjde verdi. Büyük Çamlıca'da inşaa edilmekte olan caminin altına dev bir İslam eserleri müzesi inşaa ediliyor

Türk ve İslam Eserleri Müzesi 100 yaşında!

Restorasyonu tamamlanan ve bu yıl 100. Yaşını kutlayan Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nin açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından yapıldı.

Çamlıca Cami'nin altına Türk- İslam Eserleri Müzesi yapılacak!

Türkiye'nin ilk 7 minareli camisi olacak Çamlıca Cami'nin altında Türk-İslam Eserleri Müzesi yer alacak...

Çamlıca Camisi'nin altına Türk-İslam Eserleri Müzesi yapılacak!

6 minareli İstanbul'daki Sultanahmet, Mersin'deki Muğdat ve Adana'daki Sabancı Merkez Camisi'nin ardından, Türkiye'nin ''7 minareli ilk camisi'' olarak da tarihe geçecek olan Çamlıca Camisi için geri sayım başladı

antalya islam eserleri müzesi inşaatı Haberi

antalya islam eserleri müzesi inşaatı

Sözcü gazetesinden İsmail Akın'ın haberine göre, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in talimatıyla Kepez ilçesinde inşasına başlanan Antalya Camii ve İslam Eserleri Müzesi'nin inşaatının durduğu iddia edildi.

Üç büyük firmanın ortaklığında 28 Nisan 2017 tarihinde yapımına başlanan Antalya Camii ve İslam Eserleri Müzesi projesinde, iş bitiş tarihine aylar kalmasına rağmen inşaatın tamamen durma noktasına geldiği belirtildi.

İNŞAAT ALANINDA ÇALIŞMA YOK

Yaklaşık 200 milyon liraya mal olması planlanan proje inşaat sahasında çalışmayan bir vinç görüntülendi. İnşaatı yapan işçilerin de inşaat alanında olmaması inşaatın yarım kaldığını görüntüsünü ortaya çıkardı.

“İNŞAAT DEVAM EDİYOR”

Projeyi üstlenen firmalardan biri olan Al-Ga İnşaat'ın yaptığı açıklamada ise inşaatın yavaşladığı, yalnızca içeride izolasyon çalışmalarının yapıldığı belirtildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden alınan bilgiye göre çalışmaların sürdüğü, inşaatın yüzde 90'nının tamamlandığı projenin durdurulmasının söz konusu olmadığı bildirildi. Bu senenin sonunda...