03 / 05 / 2024

Antalya Demre Cumhuriyet Meydanı Projesi'nin temeli atıldı!

Antalya Demre Cumhuriyet Meydanı Projesi'nin temeli atıldı!

Demre Cumhuriyet Meydanı Projesi'nin temelini atan Başkan Türel, "Demre Kruvaziyer limanı ve 'Caretta Caretta' havalimanı hayırlı olsun" dedi.



Demre Meydanı'nı Türkiye ve dünyanın en ünlü meydanlarından biri yapacak projenin temelleri atıldı. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Demre Kaymakamı Murat Uz, Büyükşehir Belediyesi Demre Koordinatörü Veli Sertbaş ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yıllardır çözülemeyen sorunları bir bir çözdüklerini söyleyen Başkan Türel, "Bizim ağzımızdan çıkan söz senettir" dedi. 


HAYALDİ GERÇEK OLDU 

Demre'nin dünyanın gözbebeği olduğunu ifade eden Türel, "Yat Limanı bitiyor. Kruvaziyer limanı bağlantısı da iskeleyi uzatmak suretiyle gerçekleşiyor. Demre'ye zengin turistlerin gezdiği gemilerin yanaşabileceği liman yapılıyor. En büyük sorun havalimanıydı. Şimdi Caretta Caretta havalimanı artık batı ilçelerimize, Demre'mize Kaş'ımıza, tüm batı ilçelerimize hayırlı olsun. Hayaldi şimdi gerçek oldu" şeklinde konuştu. Başkan Türel, Demre Sahil Düzenleme Projesi'nin en geç 1 ay içinde tamamlanacağı müjdesini verdi. 


SEZONA YETİŞECEK 

Cumhuriyet Meydanı Düzenleme Projesi'yle Demre'nin çok güzel bir meydana kavuşacağını anlatan Başkan Menderes Türel, "Meydan düzenlemesi, otoparkıyla fevkalade güzel, Avrupai bir proje. Noel Baba Kilisesi'nin önünde de bir alan düzenlemesi yapacağız. Projeleri hazırlanıyor. Müthiş bir proje olacak. Demre turistik bir cazibe merkezi haline dönüşecek" dedi. 


Sabah Akdeniz


Geri Dön