19 / 05 / 2024

Antalya Elmalı Belediyesi yeni hizmet binası nereye yapılacak?

Antalya Elmalı Belediyesi yeni hizmet binası nereye yapılacak?

Mevcut belediye hizmet binası fiziki anlamda yetersiz. Ciddi anlam bir tadilatın yapılması gerekiyor. Mesela engelli vatandaşlarımızın birimlere ulaşması kolay değil, çünkü bırakın engelli asansörünü normal asansör bile bulunmuyor.



Mevcut belediye hizmet binası fiziki anlamda yetersiz. Ciddi anlam bir tadilatın yapılması gerekiyor. Mesela engelli vatandaşlarımızın birimlere ulaşması kolay değil, çünkü bırakın engelli asansörünü normal asansör bile bulunmuyor. Belediye Meclis toplantılarının yapılabileceği, aynı anda yüzlerce kişinin bu toplantıları izleyebileceği bir salonu yok. Keza, nikalar bile daracık bir ortamda kıyılıyor, belediye de kıyıldığı zaman. 


Başkan Oztekin yaşanan sıkıntının elbet farkında. Ve bu sıkıntının ortadan kalkması için, Elmalı Belediyesi'nin modern ve çağdaş bir hizmet binasına kavuşması için düşünüyor. Düşündüğü şey, mevcut hizmet binasının tadilatımı yapılsın, yoksa yeni bir hizmet binası mı yapılsın ? 


En son yapılan belediye meclis toplantısında gündemde olmamasına rağmen konuyu tartışmaya açtı, iktidar-muhalefet meclis üyelerinin "eskiyi mi onaralım, yenisini mi yapalım" sorusuna verdiği cevaplar dinledi. Cevap tekti, meclis yeni bir hizmet binasının yapılması konusunda tek fikir oldu. 

Şu anda yeni hizmet binasının Söğütlü Kahveler civarına yapılması gündemde. Başkan Öztekin son şekli verilmekte olan proje taslağını yakında meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlan ve halkın görüşüme açacak. Ancak....

 

Yeni hizmet binası için ikinci bir yer daha sözkonusu, daha henüz dillendirilemeyen. Bana göre dillendirilmesi ve kamuoyunca tartışılması gereken. 


Belediye Hizmet Binası, Devlet Hastanesi'nin boşalttığı alana yapılması düşüncesine ne dersiniz ? 


Başka bir ifade ile Elmalı Belediyesi yeniz hizmet binası Söğütlü Kahvelerin oraya mı yapılsın ? Yoksa, devlet hastanesi eski hizmet binasının bulunduğu yere mi ? 


Tuba Otel'den itibaren Söğütlü Kahveye kadar olan bölümde esnaf insan sirkülasyonu olmamasından dertli. Satış yapamadıklarını söylüyorlar ve CLK Akdeniz'in Terminal Caddesi üzerine gitmesini son anda engellediler. Belediye giderse, insan yüzüne hasret kalırız, diyorlar. 


Doğal olarak belediyenin yeni hizmet binasının Söğütlü Kahveler bölgesine yapılması gerektiğin i savunuyorlar. Ama... Devlet Hastanesinin boşalttığı yer...TOKİ, burayı nasıl değerlendirecek? Burası için ne düşünüyor ? Böyles,ne kıymetli bir alanın betonlaşmasının Elmalı'ya getireceği yük.. 

Elmalı Belediyesi yeni hizmet binasının burada olmasının sağlayacağı avantajlar neler ? Bu konu mutlaka tartışmaya açılmalı... Büyükşehir, Kepez büyük projeleri halka soruyor. Yapılsın mı ? Yapılmasın mı ? Diye. Resmen oy kullandırtıyor, binlerce insana... 


Bana göre konu önce bir tartışmaya açılmalı. TOKİ'nin, devlet hastanesinin eski b,naşının bulunduğu alan için düşüncesi öğrenilsin. Ve ardından da Elmalı Belediyesi yeni hizmet binasının yapılacağı bu iki yerden hangisinin olacağı, Elmalılılara resmi bir seçimle sorulsun. 


Toros/Erkin ÖZGÜNSÜR 


Geri Dön