28 / 04 / 2024

Antalya Elmalı'nın yeni imar planı onaylandı!

Antalya Elmalı'nın yeni imar planı onaylandı!

Bugün yapılan Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşülen gündem maddeleri arasında olan Elmalı’nın kentsel planlamasının önce 5000’lik ve ardından da 1000’lik planları kabul edildi.



Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, İller Bankası’nın yaptığı planlamaya küçük bir müdahalede bulunarak yeni  Devlet Hastanesi’nin karşısındaki alana yapılan planlama ile 0,20 ve 0,40 emsal verildiğini, ancak bu bölgenin yazlık yapılacak alanlar olarak belirlendiğini ifade ederken, daha önceki planlarda olduğu gibi bu alanın yeniden 0,25 - 0,50 emsalle planlamasını istedi. CHP grubu önce komisyondan geldiği haliyle plana onay vermek isterken, Başkan Öztekin’in açıklamasının ardından istenen küçük değişiklikle plana onay verdi.


Öztekin, meclis toplantısında ilgili gündem maddesinde görüşlerini açıklarken, “Elmalı’nın planlaması 1959 yılında yapıldı. Çarpık bir yapılaşma. Perişan edilmiş bir ilçe merkezi. Bizden önceki belediye yönetimi tarafından başlatılmış ve bizimde sürdürdüğümüz 654 hektarlık bir planlama çalışması. Tarım Bakanlığı’nın da görüşlerini aldık. Onların tarım alanı dışına çıkartmayın dediği 1 m2 alanı bile tarım dışı alan olarak belirlemedik. Toplu konut alanları belirlendi.


Elmalı’nın 40 bin nüfusu var. Hatta Antalya’da yaşayanlarla 100 bin Elmalılıyı ilgilendiriyor.


1/1000’lik planda küçük bir düzeltme yapmak istiyoruz. Yeni devlet hastanesinin karşısındaki alanda  0,25 emsalle belirlenmiş bir alan var. 2 katlı yapılaşmaya açık. Buraya yazlıklar yapılabilir.” dedi.


“50 yıldır beklenen bir plan bu.”

Başkan Öztekin, konuşmasına şöyle devam etti : “Elmalı Belediye meclisimizin hem Milliyetçi Hareket Partisi’nin, Hem Cumhuriyet Halk Partisi’nin, hem de Adalet Kalkınma Partisi’nin meclis üyesi arkadaşlarımız, Büyükşehir Belediyesi imar komisyonunun üyelerine imar planımıza verdikleri destekten dolayı teşekkür ederim. Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerimizin verdiği destekle bu plan için Elmalı halkı adına 50 yıllık bir sorunu çözmüş olmanın mutluluğu içindeyim. Yalnız çok büyük bir plan yaptık. Sizlerde takdir edersiniz ki, bu planı da İller Bankası yaptı. Küçük bir düzeltme ile 1/1000’lik planın geçirilmesini istiyorum. Düzeltilmesini istediğim öneri şudur. 


0,25 iki katlı binaların bulunduğu bir bölge vardır Elmalı’da. Bu alan İller Bankası tarafından 0,20 - 0,40 emsale düşürülmüş. Durduk yerden insanların mağdur edebilecek bir düzenlemedir. Burası 2 katlı yazlık evlerin oluşacağı yerdir. Eğer arzu ederseniz 494, 402, 403, 404, 414, 405, 534, 535 ve 532 adalardaki İller Bankası’nın yaptığı 0,20 - 0,40 emsalli planlamanın, eski halinde olduğu gibi  0,25 - 0,50 olarak düzeltilmesini ve bu şekliyle komisyon raporumuzun oylanmasını istiyorum” dedi.


Bir meclis üyesinin söz konusu planlama kararının düzeltilmesi ve yeni haliyle tekrar getirilmesini istemesine  Başkan Öztekin karşı çıkarak, 2,5 yıldır çalışılan ve beklenen bir plan olduğunu, daha fazla bekleyecek hallerinin kalmadığını ifade etti.


Toros


Geri Dön