27 / 04 / 2024

Uzungöl'ün yeni imar planını İLBANK yapıyor!

Uzungöl'ün yeni imar planını İLBANK yapıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ilgili kuruluşu İLBANK, Trabzon Uzungöl Koruma Amaçlı Nazım ve de Uygulama İmar Planı ile projelerine bir yenisini daha ekledi. Uzungöl'ün yeni imar planını İLBANK yapıyor...



Özgün doğal yapısı ve güzellikleri ile ülkemizin gözde turizm beldelerinden biri olan Trabzon ili, Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl'ün yeni imar planı İlbank tarafından yapılıyor. İLBANK Genel Müdürü Tuncay Karaman, Uzungöl'ün Türkiye'nin turizm bölgeleri içerisinde önemli bir yere sahip olması ve gelecek vadeden yatırım alanlarından birine dönüşmesi nedeniyle imar planının yenilenmesinin büyük önem taşıdığını ifade etti. 


Beldenin ilk ve ikinci imar planının İller Bankasınca yapıldığını hatırlatan Karaman, "Yerleşmenin üçüncü imar planı da Uzungöl Belediyesinin Bankamıza vermiş olduğu yetki çerçevesinde emanet olarak 3 etap halinde hazırlanmış, ancak I. ve II. etap planlar kıyı kenar çizgisine yönelik itirazlar üzerine yetkili mahkemelerce iptal edilerek yürürlükten kaldırılmıştır. Bizler İller Bankası olarak özgün doğa ve yaşam alanlarına sahip bu turizm cenneti beldenin koruma-kullanma yaklaşımı çerçevesinde eko-turizm ağırlıklı planlı gelişiminin sağlanması adına imar planını yeniden yapıyoruz." diye konuştu.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan raporda Uzungöl Yönetim Planının uygulamaya konulmasının gerekliliğine dikkat çekildiğini ifade eden Karaman, halen plansız durumdaki Uzungöl'ün yeni bir imar planına kavuşmasının zorunlu hale geldiğini söyledi. Bu kapsamda öncelikle arazi çalışmalarının başlatıldığını kaydeden Genel Müdür Karaman, belediyenin ve ilgili tüm tarafların görüş ve talepleri de değerlendirilerek yürütülen planlama çalışmalarında önceki planın aksayan yönlerinin tespit edildiğini ve bunları gidermeye yönelik çözümler geliştirdiklerini belirtti. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü ve İller Bankası işbirliği ile yürütülen çalışmalar sonucunda eşik planlaması yaklaşımı ile uygulanabilir olma yönünde şekillendirilen Uzungöl Koruma Amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planının Bankaca emaneten hazırlandığını söyleyen Karaman, planın Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünün onayına sunulduğunu bildirdi.



Geri Dön