27 / 04 / 2024

Kıbrıs'ın yeni imar planı hızla hazırlanacak!

Kıbrıs'ın yeni imar planı hızla hazırlanacak!

Kıbrıs İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, yeni imar planının hazırlanması için sürecin hızlanacağını söyledi. Baybars, imar planının nasıl hazırlanacağına ilişkin açıklamalarda bulundu.



Kıbrıs İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, yeni imar planının nasıl hazırlanacağına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Baybars " İmar Planı’nın hızla hazırlanması sürecini başlatıyoruz" diyerek "önümüzdeki dönemde ülkemizin her bölgesinde gerçek bir planlama vizyonu oluşturup hayata geçirmemize yardımcı olacak bir mekanizma yaratabileceğimize inanıyorum" diye konuştu.

Bakan Baybars, açıklamalarına şu şekilde son verdi: ''Son bir haftadır sayın Başbakan ve sayın Başbakan Yardımcısı’nın katılımı ile paydaşlarla emirnamenin uygulanacağı süre zarfında imar planının nasıl hazırlanacağına ilişkin olarak çok yararlı görüşmeler yaptık. En geç bir yıl içinde yürürlükten kalkacak olan Gazimağusa, Yeniboğaziçi İskele Emirnamesi’nin uygulanmasına paralel olarak katılımcı bir anlayışla İmar Planı’nın hızla hazırlanması sürecini başlatıyoruz. Bu çerçevede aşağıdaki adımları atarak önümüzdeki dönemde ülkemizin her bölgesinde gerçek bir planlama vizyonu oluşturup hayata geçirmemize yardımcı olacak bir mekanizma yaratabileceğimize inanıyorum.''
 


Geri Dön