27 / 04 / 2024

Kıbrıs İskele’de imar planı ve emirname tartışıldı!

Kıbrıs İskele’de imar planı ve emirname tartışıldı!

Kıbrıs'ta uzun zamandır gündemde olan 3 bölgeyi kapsayan imar planı ve emirname İskele'de tartışıldı. Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, emirnameyle ilgili yetkilileri bilgilendirdi.



Kıbrıs'ta bir süredir gündemde olan 3 bölgenin imar planı ve emirname kararı İskele'de ele alındı. 

Gündem Kıbrıs'ta yer alan habere göre, bölge muhtarları ve belediye meclis üyelerine Gazimağusa, Yeniboğaziçi ve İskele bölgesini kapsaması hedeflenen emirname kararıyla ilgili bilgilendirme yapan Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Gazimağusa, Yenboğaziçi ve İskele Emirnamesi'nin hazırlanma sürecini anlattı.

İçişleri Bakanlığı'nın 2016 yılında İskele ve diğer iki bölge için imar planı çalışmasını başlattığını hatırlatan Sadıkoğlu, bu çalışmalara maddi ve manevi destek verdiklerini söyledi. İmar planı çıkmadan önce gelişimi de yavaşlatma ve kontrol altına almak adına çıkarılan emirnamelerin başarısız olduğunu belirten Sadıkoğlu, emirnamelerin gelişmekte olan bölgelerin gelişimine engel olduğunu söyledi.

Sadıkoğlu, “Emirnamelere karşı değiliz ancak başlangıç ve bitiş tarihlerinin belli olması gerekir” diye konuştu. 2004 yılında yapılan Karpaz Emirnamesinin hala kaldırılmadığını ifade eden Sadıkoğlu, İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars ile yapılan görüşme neticesinde çalışmaların 30 Kasım'a kadar uzatıldığını belirtti.

İskele bölgesinin özellikle turizm alanında hızla geliştiğini kaydeden Sadıkoğlu, “İskelenin nasıl büyüyeceği bizler için çok önemeli, İskele Turizm kenti olma yönünde ilerliyor emirnamede bu göz ardı edildi” dedi.

Kıbrıs İskele'nın imar planı onaylandı!


Geri Dön