30 / 04 / 2024

Kıbrıs İskele'nın imar planı onaylandı!

Kıbrıs İskele'nın imar planı onaylandı!

Kıbrıs UBP İskele İlçe Başkanı Osman Kırşan, son günlerde tartışmalara neden olan Mağusa Emirnamesi için “Biz imar planını onaylıyoruz emirname doğru değil'' diye konuştu.



Kıbrıs UBP İskele İlçe Başkanı Osman Kırşan, tartışmalara konu olan Mağusa Emirnamesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Kıbrıs İskele nın imar planı onaylandı! 

Kıbrıs Postası Gazetesi'nde yer alan habere göre, İskele bölgesinin gelişmekte olan bir bölge olduğunu belirten Kırşan, “Biz imar planını onaylıyoruz emirname doğru değil. Emirname çalışması bölge insanı, esnafı ve bölgedeki sivil toplum örgütlerinin görüşleri alınarak hazırlanmalıydı” diye konuştu.

Bölgedeki nüfusunun giderek arttığını ifade eden Kırşan, Dolayısıyla biz İskele için çok arazi az inşaat değil, az arazi çok daire taraftarıyız” ifadelerini kullandı. İskele’de arazilerin sınırlı olduğunu söyleyen Kırşan, “Karpaz ve Bafra’daki emirnameler hem bölge insanını hem de belediyeleri mağdur etti. Belediyelerin inşaat gelirleri kesildi. Bu gidişattan İskele’nin de nasibini almasını istemiyoruz” şeklinde konuştu.

İskele’nin turistik bir bölge olduğunu kaydeden Kırşan, “İmar planına varız, emirnameyi doğru bulmuyoruz” dedi. Deniz bölgelerinde halihazır daha inşaat sınırlaması olduğunu belirten Kırşan, arkada kalan bölgeler için de bu sınırlamanın getirilmemesi gerektiğini ifade etti.

Yetkililere çağrıda bulunan Kırşan, şu ifadeleri kullandı: “Cuma Pazarımıza gelip halkla ve bölgede yaşayan insanlar konuşsunlar onların da görüşlerini alsınlar. Yetkilileri davet ediyoruz buraya gelsinler bizlerle ve insanlarla konuşsunlar.” 
 

Kıbrıs Mağusa'da imar planı gerginliği!


Geri Dön