02 / 05 / 2024

Antalya Gökçeler Barajı'nın gövde dolgusunda sona gelindi!

Antalya Gökçeler Barajı'nın gövde dolgusunda sona gelindi!

Antalya’nın Gazipaşa ilçesi Gökçeler Barajında çalışmalar devam ediyor. Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Gazipaşa Gökçeler Barajında Gövde Dolgu çalışmalarının devam ettiğini söyledi.



Antalya’nın Gazipaşa ilçesi Gökçeler Barajında çalışmalar devam ediyor.

Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Gazipaşa Gökçeler Barajında Gövde Dolgu çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Özgür, “Gazipaşa ilçesi Gökçeler Çayı üzerinde ikmali devam eden Gazipaşa Gökçeler Barajının Gövde Dolgu çalışmaları devam ediyor. Tamamlandığında Kret kotu 200,00 olacak olan Gövde dolgusunda 187,50 kotuna ulaşılmış bulunmaktayız. Kalan son 8 metrelik gövde dolgusunu ve üzerine yapacağımız 5 metrelik parapet duvarı da kısa bir süre içerisinde tamamlayacağız” dedi.

Gökçeler Barajının tamamlandığında alınacak su 47 bin 400 dekar tarım alanının suya kavuşacağını belirten Özgür, “bununla birlikte 2,5 MW kurulu gücünde HES ile 10,85 GWh/yıl enerji üretimi ve Beyobası, Beyrebucak, Çobanlar, Hoşdere, Kahyalar, Karalar, Kığıcık, Korubaşı, Macarköy ve Aydıncık köylerine içme suyu verilecek.”



Hürriyet 


Geri Dön