29 / 04 / 2024

Antalya Huzurevi ihaleye çıkıyor!

Antalya Huzurevi ihaleye çıkıyor!

Yeniden yapılmak üzere yıkılan ve projedeki gecikmeler nedeniyle şüphe uyandıran Fethi Bayçın Huzurevi ihaleye çıkıyor. Gerçekleştirilen projenin ismi Antalya Huzurevi olacak



Yeniden yapılmak üzere yıkılan ve projedeki gecikmeler nedeniyle şüphe uyandıran Fethi Bayçın Huzurevi ihaleye çıkıyor. Gerçekleştirilen projenin ismi Antalya Huzurevi olacak

Antalya'da 'şehir efsanelerine' konu olan Fethi Bayçın Huzurevi için yeni proje hazır. İhalenin yakında yapılması bekleniyor. 2012 yılında depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle boşaltılan ve 2014 yılında da yeniden yapılmak üzere yıkılan huzurevi hakkında bir çok iddia ortaya atılmıştı. Bunların başında ise Lara bölgesinde denize nazır konumda olan huzurevinin yerine otel kurulacağı iddiası geliyordu. Yıkımın ardından alanda inşaat çalışmasının başlamaması şüpheleri arttırdı. 


KAPASİTE TARTIŞMASI 

Huzurevinin inşasına yakın zamanda başlanacağını açıklayan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Çalışkan, gecikmenin yeni projenin kapasitesiyle ilgili anlaşmazlıktan kaynaklandığını ifade etti. Yıkılan huzurevinin 160 kişi kapasiteli olduğunu hatırlatan Abdullah Çalışkan, "Ancak imar planı çekinceleri gerekçe gösterilerek kapasite 80 olarak değiştirildi ve proje ihalesine çıkıldı. İl Müdürlüğü olarak itiraz ettik. Bu nedenle proje iptal edildi" diye konuştu. Yaptıkları itirazlar sonrası kapasitenin yeniden 150 kişi olarak belirlendiğini vurgulayan Çalışkan, "İlk projenin iptal edilmesi, yeni projenin hazırlanması nedeniyle gecikme yaşandı. Şimdi yeniden ihaleye çıkılması için gün sayılıyor. Kısa süre içerisinde 150 kişilik huzurevi projesi için ihaleye çıkılacak" dedi. 


YENİ BİR İSİM VERİLDİ 

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Çalışkan, toplam 11 bin 900 metrekarelik alanda kurulacak olan yeni huzurevinde site tipi proje uygulanacağını açıkladı. Çalışkan, huzurevinin isminin de Antalya Huzurevi olarak değiştirileceğini kaydetti. Çalışkan, projenin tamamlanmasının ardından çok kısa sürede huzurevinin dolmasını beklediklerini sözlerine ekledi.


Sabah 


Geri Dön