27 / 04 / 2024

Antalya Kaş'ın altyapısı yenileniyor!

Antalya Kaş'ın altyapısı yenileniyor!

Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü Kaş’ın Gömbe Mahallesi ve Çukurbağ Yarımadası’nda toplam 43 kilometrelik kanalizasyon çalışması başlattı. 10 milyon liralık yatırımla Kaş’ın kanalizasyon sorunu tarih olacak.




ASAT, ilçelerin biriken alt yapı sorunlarını bir bir çözmeye devam ediyor. ASAT şimdi de Kaş’ın kanalizasyon sorununa el attı. Bu kapsamda Gömbe Mahallesi ve Çukurbağ Yarımadası’nda altyapı ve kanalizasyon çalışmalarına başlandı. Ekipler, 8 kilometresi Çukurbağ Yarımadası’nda, 35 kilometresi de Gömbe Mahallesi’nde olmak üzere toplamda 43 kilometrelik kanalizasyon ve altyapı çalışması yapıyor. Gömbe Mahallesi’ndeki çalışmaların maliyeti 8 milyon TL olacak. Çukurbağ Yarımadası’ndaki çalışmaya ise 2 milyon TL harcanacak. Çukurbağ Yarımadası’nda bulunan oteller bölgesinde 16 toplama merkezi yapılarak, bu merkezler de kanalizasyon hatlarıyla arıtma tesisine bağlanacak. 

TURİZM SEZONUNA YETİŞECEK

Kaş Koordinatörü Mustafa Şalvarlı da kanalizasyon ve altyapı çalışmalarını yerinde inceledi. Şalvarlı, “Gömbe Mahallesi’nde ve Çukurbağ yarımadasında yapımına başladığımız kanalizasyon ve altyapı çalışmalarının yaklaşık maliyeti 10 milyon TL. Yarımada’da devam eden çalışmalarımızı turizm sezonuna yetiştirmeye çalışıyoruz. Kaş’ın denizi temiz kalmaya devam edecek” dedi.



Antalya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön