01 / 05 / 2024

Antalya Kemer Devlet Hastanesi binası ters mi inşa edildi?

Antalya Kemer Devlet Hastanesi binası ters mi inşa edildi?

2 yıl gecikmeyle tamamlanan yeni binasında hizmet veren hastanenin yerleşimi hakkında öne sürülen iddia inandırıcı. Kemer Devlet Hastanesi binasının ters yerleştirilmesi sonucu acile giden hastalar morgun önünden geçiyor.



2 yıl gecikmeyle tamamlanan yeni binasında hizmet veren hastanenin yerleşimi hakkında öne sürülen iddia inandırıcı. Kemer Devlet Hastanesi binasının ters yerleştirilmesi sonucu acile giden hastalar morgun önünden geçiyor. Bina arkasında olması gereken depo, jeneratör atık toplama birimi gibi üniteler, hastanenin cadde yönünde toplanmış oluyor. 


KEMER İLCE MEZARLIĞI


Geçtiğimiz günlerde faaliyete geçen Devlet Hastanesi yeni hizmet binasının ters yönde inşa edildiği ileri sürülüyor. 


Kemer ve çevresinde yaşayan vatandaşların daha kaliteli ve kapsamlı sağlık hizmeti alabilmesi amacıyla 30 Mayıs 2011 'de temeli atılan 50 yataklı Kemer Devlet Hastanesi'nin açılış tarihi olarak 2012 yılı sonu verilmesine rağmen uzadıkça uzayan inşaat süreci vatandaşları bezdirmiş, hastane 2013'te zamanın Başbakanı RecepTayyip Erdoğan'ın toplu açılış töreninde açılmasına rağmen  TOKİ  onayı beklemiş, bu arada hastane ikinci toplu açılışa da sahne olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından da açılmış, bu kez fiilen de hizmete açılmıştı. 


Hastanenin bahçe kapısından girildiğinde, sağ taraftaki acil servise giderken morgun önünden geçilmesi, yolun sağ tarafına dizili atık, jeneratör ve depoların cadde tarafına yerleştirilmiş olmaları, nihayet poliklinik, servisler ve hastane yönetimi idari giriş kapısının, yani ana kapının caddeye değil arka taraftaki ormana bakıyor olması, birçok vatandaş gibi bizlere de garip geldi. 

Garipliklerden biri de, halihazır yerleşimde yataklı servislerin bulunduğu bölümdeki hercerelerden görünen manzaranın, ilçe mezarlığı olması. Her insanın ölümü mutlaka tadacağının, sağlığına kavuşmaya çalışan insanların gözüne bu kadar sokulması gerekmiyordu. 


Hastane binası 180 derece döndürüldüğünde ise kullanım ve durum daha makul bir hal alıyor gibi. Morg, alışılageldiği gibi günlük kullanım alanına göre en uzak noktada yer alırken yoğun insan trafiğinin yaşanacağı ana kapının, bahçe kapısına en yakın noktada bulunması sağlanırken, Acil servisin de bahçe girişinden düz bir güzergahta binanın hemen arka tarafında yer alacağı görülüyor.. 

Temel atıldıktan hemen sonra farkedildiği, ancakTOKİ kontrolörlerinin "Proje nasıl onaylandıysa, o.."şeklinde Nuh deyip peygamber demedikleri, böylece sorunun dönülmez bir noktaya geldiği, duyumlarımız arasında. 


Gazete Kemer 


Geri Dön