29 / 04 / 2024

İnegöl Devlet Hastanesi binasının yarısı tamamlandı!

İnegöl Devlet Hastanesi binasının yarısı tamamlandı!

Bursa Süleymaniye Mahallesi dış sahalar mevkiine inşa edilen 300 yataklı yeni İnegöl Devlet Hastanesi binasının yarısı tamamlandı. Hastanenin 2014 yılı Mart ayına kadar tamamlanması bekleniyor..



SÜLEYMANIYE Mahallesi dış sahalar mevkiine inşa edilen 300 yataklı yeni İnegöl Devlet Hastanesi binasının yarısı tamamlandı. 

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, hastane inşaatının fiziki anlamda yiizde 50 seviyesine geldiğini ifade ederek, 2014 yılı Mart ayına kadar tamamının bitirilmesinin hedeflendiğini kaydetti. 65 dönüm alan üzerinde yapılan hastanenin 90 tane çift kişilik, 120 tane tek kişilik odaya sahip olacağını ve toplam yatak kapasitesinin 300 olacağını kaydeden Şahin, her türlü detaya özen gösterildiğini söyleyerek, "Hastalara sağlanacak konfor, örnek odada net bir şekilde görülüyor. Hastaların her ihtiyacına cevap verecek özellikteki yataklar, refakatçi koltuklan, her hasta için ayrı ayn dolaplar, buzdolabı, LCD TV, komodinler, telefonlar, hemşire çağrı butonlan, doktor ve refakatçinin kullanabileceği ayn lavabo, WC, banyo var. Odaların ısıtma soğutması merkezi sistemle yapılacak. Hasta odasının sıcaklığını kendisi ayarlayabilecek. İnegöl'e Avrupa standartlanna uygun bir hastane kazandırmak için çaba harcıyoruz. 5 yıldızlı otel derecesinde hasta odalanmız olacak ve depreme dayanıklı olacak" dedi. 


MART 2014'E YETİŞECEK 


İhale şartnamesine göre yapım süresinin 2014 yılı Temmuz ayı olduğunu, fakat müteahhit firmanın 2014 yılı Mart ayına kadar tamamlamak için gayret ettiğini bildiren Şahin, "Firma yetkilileri, 2014 Tem- f muz ayında bitirilmesi gereken inşaatın Mart ayı sonuna yetişeceğini ifade etti. 2014 yılı Mart ayında bitirmeyi planlıyoruz. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Dış cephe çalışmalarında sona gelindi" dedi. 



Bursa Hayat


Geri Dön