27 / 04 / 2024

Antalya Kervansaray Lara Otel 495 milyon TL'ye icradan satılıyor!

Antalya Kervansaray Lara Otel 495 milyon TL'ye icradan satılıyor!

Antalya 6. İcra Dairesi, Antalya İli, Muratpaşa İlçesi, Güzeloba Mahallesi, 27973 ada, 39 parsel ve 40 parselde yer alan otel icradan satışa çıkarıldı...



Antalya 6. İcra Dairesi tarafından Antalya İli, Muratpaşa İlçesi, Güzeloba Mahallesi, 27973 Ada, 39 Parselde 63 bin 390 metrekare yüzölçümlü ve Antalya İli, Muratpaşa İlçesi, Güzeloba Mahallesi, 27973 Ada, 40 Parsel, 35 bin 26 metrekare yüzölçümlü otel 495 milyon 50 bin 55 TL'ye icradan satışa çıkarıldı. İcra ihalesi 6 Aralık 2019 tarihinde saat 14:10'da gerçekleştirilecek.

Kervansaray Lara Oteli'nin icradan satışı durduruldu!

İlan metni:
T.C. ANTALYA 6. İCRA DAİRESİ
2015/2916 TLMT.
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : 1 NO'LU TAŞINMAZIN
1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Antalya İli, Muratpaşa İlçesi, 27973 Ada, 39 Parsel, Güzeloba Mahallesi, ( Eski Parsel No : 2259 Parsel ) 63.390,55m2 yüzölçümlü, Cinsinin: Orman, Pilon Yeri, 10 Katlı Otel Binası ve Arsası olarak tapuda kayıtlı, taşınmazın tamamı Maliye Hazinesine ait otel ve üniteleri mevcuttur. Taşınmazın üst (irtifak) kullanım hakkı ile birlikte eklentileriyle (tapuda kayıtlı menkul mallarla) satılacaktır.
Otel Ana Binası: Betonarme karkas yapı tarzında inşa edilmiş olup, "U" şeklinde bloktan oluşmaktadır.
Otel Resepsiyon bölümü, lobi, odalar, idari bölümler, restaurantlar, barlar, açık yüzme havuzları, mutfak, anfi tiyatro, kazan dairesi, çamaşırhane, trafo ve jeneratör bölümleri, Teknik ofis ve atölye, havuz bar, giriş kontrol ünitesi, hamam, sauna, kongre merkezi, bahçe tanzimi ve aydınlatması yapılmış, çiçeklendirme ve ağaçlandırılması yapılmış bahçeden oluşmaktadır.
Resepsiyon aydınlatması özel armatürlerle yapılmıştır. Isıtma ve soğutma merkezi tip klimalarla yapılmakta olup buna ait tesisat mevcuttur.
Odalarda özel abajur aplik armatürlerle, banyolarda ayna üstü fluoresan ve spot tipi armatürlerle aydınlatılmış, banyolarda sabit tipte fön makineleri, aspiratörler kullanılmış, odalarda telefon tesisatı ve televizyon tesisatı, yangın ihbar dedektörleri, odalar kullanılmadığı zaman enerjiyi kesen enerji-saver sistemi, mini bar, elektronik şifreli mini kasalar, ısıtma ve soğutma merkezi tip klimalarla yapılmakta olduğundan buna ait tesisat mevcuttur.
Odaların haricindeki tüm genel mekanlara yönelik güvenlik kamera sistemi vardır.
İdari ofislerin olduğu bölüm, genel müdür ve yardımcısı, teknik büro, güvenlik, satın alma, muhasebe birimlerden meydana gelmektedir. Bürolarda dekoratif armatürler kullanılmıştır.
Kongre merkezinin bulunduğu blokta Bodrum kat ile zemin arasında monte edilmiş 2 adet yürüyen merpen mevcuttur. Toplantı salonları ile sinema tiyatro bölümünde aydınlatma tavanda gömme spotlarla, hol bölümünde tavanda ATY tipi flüoresan armatürlerle yapılmış, zemin katta tavanda led spotlar, üst katta duvarda aplikler kullanılmıştır. Bu blokta 2 duraklı Thyssen Krupp markalı 8 kişilik panoramik asansör bulunmaktadır.
Kazan dairesi ve çamaşırhane bloğunda ısıtmayı ve sıcak suyu sağlayan ekipmanlar ve bunların tesisatı, çamaşırhanede ise çamaşır, kurutma makinaları vardır. Aydınlatması sıva üstü tesisat ve fluoresan armatürlerle yapılmıştır. Kazan dairesinde ve çamaşırhanede kuvvet tesisatı mevcuttur.
Trafo binasında 2 adet 2000 kVA lık ABB markalı trafo, şalt malzemeleri, ana enerji merkezi, dizel elektrojen grupları mevcuttur.
Otelde kendi elektriğini üretmek için doğalgazla çalışan 800 kW lık kojenerasyon bulunmaktadır. Otel kendi ürettiği elektriğin yetmemesi halinde trafolardan beslenmektedir.
Teknik ofis- atölye bölümünde teknik malzemeler ve onarım elemanları mevcuttur. Aydınlatma sıva üstü olarak tesis edilmiş ve fluoresan armatürler kullanılmıştır.
Havuz bar kısmında restaurant ve kafeterya bulunmakta olup tesisatı sıva üstü olarak yapılmış ve özel armatürler kullanılmıştır.
Havuz üniteleri kapalı havuz, relax havuz, aquapark havuz, villa havuzlarından oluşmaktadır. Havuzlara ait makine ve ekipmanlar etanş tesisat kullanılarak beslenmekte olup bu ekipmanlara ait tablolar ve tablo içi malzemeler mevcuttur.
Giriş kontrol bekçi kulübesinde aydınlatma, telefon tesisatı ve ana giriş kapısını açmaya yarayan elektrikli kapı tesisatı mevcuttur.
Ana binada 579 oda bulunmaktadır. 1162 yatak kapasitelidir. Ayrıca 650 kişilik lokanta, 1000 kişilik açık yemek alanı, lobi bar, 200 kişilik alakart lokantası, 120 kişilik alakart lokantası, 60 kişilik çok amaçlı salon, oturma – tv salonu, çocuk oyun odası, 130 kişilik amerikan bar salonu, 50 kişilik açık teras, bowling salonu, 500 kişilik diskotek, türk hamamı, sauna, buhar banyosu, jakuzi, masaj odaları, güzellik ve cilt bakım üniteleri, jimnastik salonu, kapalı yüzme havuzu, vitamin bar, bay – bayan kuaför, açık yüzme havuzu, havuz, snack bar, havuz bar, tenis kortu, satış üniteleri ( dükkanlar ) açık animasyon alanı bulunmaktadır. İnşaat kalitesi iyidir. Ulaşım koşulları rahattır. Deniz kıyısındadır. Manzaralıdır.
Ana Otel Binası: Bodrum kat + zemin kat + 9 normal katlıdır.
BODRUM KATTA: Kapalı oto park, kazan dairesi, hidrofor dairesi, jenaratör odası, çamaşırhane, personel mutfağı, personel yemekhanesi, klima santralleri odası, soğuk hava depoları, et hazırlık bölümü, sebze hazırlık bölümü, spa ( solus per aquam – yunanca sudan gelen sağlık ) vip spa, masaj odaları, barlar, kapalı yüzme havuzu, dükkanlar, türk hamamı, kuaför ve bay – bayan wc'ler bulunmaktadır.
Kapalı oto parkın tabanı beton şaptır.
Kazan dairesi tabanı karo mozaik kaplıdır. Duvarları sıvasızdır.
Hidrofor dairesi tabanı seramik kaplıdır. Tavan ve duvarları plastik boyadır.
Jenaratör odası tabanı karo mozaik kaplıdır. Tavan ve duvarları plastik boyadır.
Çamaşırhane tabanı seramik kaplıdır. Duvarları fayans kaplıdır. Tavanında asma tavan vardır.
Personel Mutfağı tabanı seramik kaplıdır. Duvarları fayans kaplıdır. Tavanında asma tavan vardır.
Personel yemekhanesinin tabanı karo mozaik kaplıdır. Tavan ve duvarları plastik boyadır. Tavanında spot ışıklandırma vardır.
Klima santralleri odasının tabanı karo mozaik kaplıdır. Tavan ve duvarları plastik boyadır.
Soğuk hava depolarının tabanları seramik kaplıdır. Duvarları pvc malzeme ( izolasyonlu ) kaplıdır.Tavanları plastik boyadır.
Et hazırlama tabanı seramik kaplıdır. Duvarları fayans kaplıdır. Tavanında asma tavan vardır.
Sebze hazırlık tabanı seramik kaplıdır. Duvarları fayans kaplıdır. Tavanında asma tavan vardır.
ZEMİN KATTA: Giriş ve resepsiyon, lobi, muhtelif ofisler, muhasebe, pazarlama, satış, ana restaurant, 3 adet alakart lokanta, muhtelif dükkanlar, bay – bayan wc ler bulunmaktadır.
Ayrıca mutfak, bulaşıkhane, pasta imalat bölümleri vardır.
Resepsiyon ve giriş kısmının, tabanlarının bir kısmı epoksi malzeme kaplı, bir kısmı cam kaplıdır. Tavanları ahşap ve cam kaplıdır. Dış cephe doğramaları alüminyum doğramadır. Ofis kapıları alüminyum doğramadır. Ofis tabanları halıfleks kaplıdır. Duvarları saten boyadır.
Dükkanların tabanları laminant kaplıdır. Tavan ve duvarları saten boyadır.
Lobi tabanının bir kısmı halıfleks kaplı, bir kısmılaminant kaplıdır. Cepheleri alüminyum doğramadır.
Alakart lokantalarının tabanları laminant kaplıdır. Cepheleri alüminyum doğramadır.
Ana restaurant’ın tabanı laminant kaplıdır. Cepheleri alüminyum doğramadır. Tavanı ( ızgaralı ) ahşap kaplıdır.
Mutfak, bulaşıkhane, pasta imalat bölümlerinin tabanları seramik kaplıdır. Duvarları fayans kaplıdır. Tavanlarında asma tavan vardır.
WC’ lerin tabanları seramik kaplıdır. ( Otel ve üniteleri dahil kapalı alan 85001 m2 dir. )
9 ADET YATAK KATINDA: Bulunan odaların tabanları laminant kaplıdır. Tavan ve duvarları saten boyadır. İç kapılar lake boyalı ahşap doğramadır. Dış cephe doğramaları alüminyum doğrama olup, ısı camlıdır.İçlerinde lavabo, klozet, küvet vardır.
KRAL DAİRESİ: İçinde; 1 Salon, 2 Oda, 2 Adet Banyo + WC jakuzi ile, 3 adet balkonu vardır. Bütün hacimlerin tabanları laminant kaplıdır. Tavan ve duvarları saten boyadır. İç kapılar lake boyalı ahşap doğramadır. Dış cephe doğramaları alüminyum doğramadır. Isı camlıdır. Islak zeminler seramik kaplıdır.
SUİT: İçinde; Hol, 1 Oda, Duş + WC, Banyo + WC ile, 1 adet balkonu vardır. Bütün hacimlerin tabanları laminant kaplıdır. Tavan ve duvarları saten boyadır. İç kapılar lake boyalı ahşap doğramadır. Dış cephe doğramaları alüminyum doğramadır. Isı camlıdır. Islak zeminler seramik kaplıdır.
KÜÇÜK SUİT: İçinde; Hol, 1 Oda, Banyo + WC ile, 1 adet balkonu vardır. Bütün hacimlerin tabanları laminant kaplıdır. Tavan ve duvarları saten boyadır. İç kapılar lake boyalı ahşap doğramadır. Dış cephe doğramaları alüminyum doğramadır. Isı camlıdır. Islak zeminler seramik kaplıdır.
AİLE SUİT: İçinde; 2 Oda, Duş + WC, Banyo + WC ile, 1 adet balkonu vardır. Bütün hacimlerin tabanları laminant kaplıdır. Tavan ve duvarları saten boyadır. İç kapılar lake boyalı ahşap doğramadır. Dış cephe doğramaları alüminyum doğramadır. Isı camlıdır. Islak zeminler seramik kaplıdır.
KONGRE MERKEZİ BİNASI: Betonarme karkas yapı tarzında inşa edilmiş olup, tek bloktan oluşmaktadır.
Kongre Merkezi Binası:Bodrum kat + Zemin kat + 1.katlıdır.
Kongre merkezi binasında, 1500 kişilik konferans salonu, 1000 kişilik çok amaçlı salon, 70 kişilik çok amaçlı salon, 3 adet 45 kişilik toplantı salonu, 2 adet 35 kişilik toplantı salonu, 4 adet 25 kişilik toplantı salonu, 240 araçlık kapalı oto park, 450 araçlık açık oto park bulunmaktadır. İnşaat kalitesi iyidir.
BODRUM KATTA: Kapalı oto park, muhtelif toplantı salonları, hol, bay – bayan wc ler vardır.
Hol tabanı epoksi malzeme kaplıdır. Duvarları ahşap lambiri kaplıdır. Tavanları saten boyadır.
Salon tabanı halıfleks kaplıdır. Duvarları ahşap lambiri kaplıdır. Tavanlarında asma tavan ve spot ışıklandırma vardır. İç kapılar mobilya tipi ahşap doğramadır.
Zemin kattan, bodrum kata yürüyen merpenle inilip çıkılmaktadır.
ZEMİN KATTA: Hol, 3 adet salon, bay – bayan wc leri vardır.
Hol tabanı epoksi malzeme kaplıdır. Dış cephesi alüminyum doğrama olup, ahşap + cam kaplıdır. Tavanı ahşap + cam kaplıdır.
Salon tabanları halıfleks kaplıdır.
Merkezi ısıtma ve soğutma sistemi vardır.
Zemin kattan, 1.kata asansörle çıkılmaktadır.
1.KATTA: Hol ve ( sinema salonu ) büyük toplantı salonu vardır.
Hol tabanı epoksi malzeme kaplıdır. Dış cephe doğramaları alüminyum doğramadır.
Büyük salonun tabanı laminant kaplıdır. Duvarları ahşap lambiri kaplıdır. Tavanında spot ışıklandırma vardır.
Otelin tüm mekanik tesisatı ( Isıtma, soğutma, temiz su, atık su ile yangın tesisatı ) merkezi olup bir kısmı VRV Sistemi ile ısıtma soğutma işlemleri gerçekleşmektedir. Otelin alt katında bulunan kazan dairesinde tüm mekanik cihazlar, soğutma grupları, ısıtma kazanları ile ekipmanları bulunmaktadır.
Makine dairesinde başlayan tesisat hatları, tesisat kanallarından geçerek kullanım alanlarındaki cihazlara bağlantı yapılmıştır.
Mevcut makine dairesine ilaveten hidrofor odası, klima santral odaları mevcuttur.
Otelin kullanma, yangın ve bahçe su ihtiyacını karşılamak amacıyla otelde 3.000 ton kapasiteli betonarme su deposunda toplanan ham su arıtma (filitrasyon) sisteminden geçirilerek mutfa, çamaşırhane, üniteler, barlar, hamam bölümlerine inen hidrofor vasıtayla gönderilmektedir.
Otelin bahçesinde relaeks havuz, villa havuz, kaydırak havuz, dalga havuzu ile 1 adet kapalı havuz bulunmaktadır.
Otel ve üniteleri dahi kapalı alan 85001 m2'dir.
Tahsis Yılı Başlangıcı: 28.06.2006
Toplam Tahsis Süresi ( 49 Yıl ) 28.06.2055
Taşınmaz 2006 yılında borçlu şirkete tahsis edilmiş olup, 13 yıl tahsis yılı geçmiş, daha 36 yıl tahsisli kullanma hakkı vardır.
GENEL İCMAL
İNŞAAT BEDELİ + ÜST ( İRTİFAK ) HAKKI “ARSA BEDELİ” = 372.449.762,27
MEKANİK TESİSATI DEMİRBAŞLAR TOPLAM BEDELİ = 3.391.360,00
ELEKTRİK TESİSATI DEMİRBAŞLAR TOPLAM BEDELİ = 3.248.080,00
MOBİLYA DEKORASYON TOPLAM BEDELİ = 1.173.640,00
TEKSTİL ÜRÜNLERİ TOPLAM BEDELİ = 1.141.200,00
PEYZAJ VE BAHÇE BİTKİLERİ TOPLAM BEDELİ = 1.901.905,00
GENEL TOPLAM = 383.305.947,27
İmar Durumu : Antalya Muratpaşa Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğünün 01.03.2018 Tarih ve 383 – 844 / E.5836 Sayılı Cevabi Yazısında ; Antalya İli, Muratpaşa İlçesi Güzeloba Mahallesi, 27973 Ada, 39 nolu parselinde içerisinde bulunduğu, Kültür ve Turizm Bakanlığınca 31.12.2013 tarihinde onaylanan, Kemerağzı Kundu Kültür ve Turizm Koruma ve gelişim bölgesi ( KTKGB )1.Etap, 1 / 25000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği, 1 / 5000 ölçekli nazım ve 1 / 1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile, bu planın dayanağı olan Kültür ve Turizm Bakanlığınca 31.07.2013 tarihinde onaylı Kemerağzı Kundu KTKGB 1.Etap 1 / 25000 ölçekli çevre düzeni planı, 1 / 5000 ölçekli nazım ve 1 / 1000 ölçekli uygulama imar planı Antalya 2.İdare Mahkemesinin E:2014 / 970 K:2016 / 630 sayılı kararı ile iptal edildiğinden imar durumu ile ilgili bilgi verilememektedir. Denilmektedir.
1.) Parselin Bir Kısmı T1 De ( Turistik Tesis Alanları ) Bir Kısmı da G2 De ( Günü Birlik Tesis Alanları ) Kalmakta Olup, Düzenleme Yapılması Gerekmektedir.
2.) Parsele 15.09.2000 Tarih ve 08 / 24 Nolu Ruhsat İle İnşaat İzni Verilmiştir.
3.) Parsel, Antalya Kemerağzı Kundu Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesinde Kalmaktadır.
Parsele ( 2259 Parsel İken ) 15.09.2000 Tarih ve 08 / 24 Nolu Ruhsatla İnşaat Müsaadesi Verilmiştir.
Parsele ( 2259 Parsel İken ) 02.11.2006 Tarih ve 38 / 02 Nolu Tadilat Ruhsatı Verilmiştir.
Parsele ( 2259 Parsel İken ) 07.03.2007 Tarih ve 03 / 03 Nolu Genel İskan Belgesi Verilmiştir.
Kaydındaki Şerhler : a.) Orman Tahdidi İçerisinde Kalmaktadır. (Orman Genel Müdürlüğü)
b.) Muratpaşa Belediyesi İmar Müdürlüğü 25.12.2000 Tarih ve 4058 Sayılı Yazısı İle “Toplumun Yararlanmasına Ayrılan Yapı ve Turizm Tesisidir” Şerhi ( 15.01.2001 Y : 256 ) vardır.
c.) H.Müstakil Daimi Niteliğindeki Üst Hakkı Bursa Otelcilik Turizm ve Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş Lehine 10849 Nolu Sayfada Tescil Edilmiştir. İrtifakı ( Başlama Tarih : 28.06.2006 ) Vardır.
d.) H.Müstakil ve Daimi Nitelikte Olan Üst Hakkı Bursa Otelcilik Turizm ve Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş Lehine 49 Yıl Süreyle 10851 Nolu Sayfada Tashihen Tescil Edildi. İrtifakı (Başlama Tarih : 28.06.2006, Bitiş Tarih: 28.06.2055 ) Vardır.
e.) H.Müstakil Daimi Nitelikte Olan Üst Hakkı Bursa Otelcilik Turizm ve Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş Lehine 49 Yıl Süreyle 10850 Nolu Sayfada Tescil Edilmiştir. İrtifakı ( Başlama Tarih : 28.06.2006, Bitiş Tarih : 28.06.2055 ) Vardır.
Adresi : Güzeloba mahallesi, Tesisler Caddesi, No : 172 Lara / Muratpaşa / Antalya
Yüzölçümü : 63.390,55 m2
Kıymeti : 383.305.947,27 TL
KDV Oranı : %18
1. Satış Günü : 06/12/2019 günü 14:10 - 14:20 arası
2. Satış Günü : 06/01/2020 günü 14:10 - 14:20 arası
Satış Yeri : Antalya Adliyesi Zemin Kat 5-6-7-8 Nolu İcra Daireleri İhale Odası
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Antalya İli, Muratpaşa İlçesi, 27973 Ada, 40 Parsel, Güzeloba Mahallesi, ( Eski Parsel No : 2261 Parsel ) 35.026,14 m2 yüzölçümlü,Cinsi: Orman olarak tapuda kayıtlı, taşınmazın tamamı Maliye Hazinesine aittir. Taşınmazın üst (irtifak) kullanım hakkı ile birlikte eklentileriyle (tapuda kayıtlı menkul mallarla) satılacaktır.
Taşınmazın bulunduğu yere tüm alt yapı hizmetleri getirilmiştir. Denize sıfır konumdadır. Doğusunda çeşitli turistik oteller ve alış veriş merkezleri bulunmaktadır. Turizmin yoğun olduğu bölgede yer almaktadır. Doğusunda Kremlin Palace Otel, Topkapı Palace Otel, Delphin Diva Otel, Delphin Palas Deluxe Hotel, Fame Resıdence Hotel, Concorde Deluxe Hotel ve benzeri oteller vardır.
İmar Durumu : Dosya İçinde Bulunan Antalya Muratpaşa Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğünün01.03.2018 Tarih ve 383 – 844 / E.5836 Sayılı Cevabi Yazısında ; Antalya İli, Muratpaşa İlçesi Güzeloba Mahallesi, 27973 Ada, 40 nolu parselinde içerisinde bulunduğu, Kültür ve Turizm Bakanlığınca 31.12.2013 tarihinde onaylanan, Kemerağzı Kundu Kültür ve Turizm Koruma ve gelişim bölgesi ( KTKGB ) 1.Etap, 1 / 25000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği, 1 / 5000 ölçekli nazım ve 1 / 1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile, bu planın dayanağı olan Kültür ve Turizm Bakanlığınca 31.07.2013 tarihinde onaylı Kemerağzı Kundu KTKGB 1.Etap 1 / 25000 ölçekli çevre düzeni planı, 1 / 5000 ölçekli nazım ve 1 / 1000 ölçekli uygulama imar planı Antalya 2.İdare Mahkemesinin E:2014 / 970 K:2016 / 630 sayılı kararı ile iptal edildiğinden imar durumu ile ilgili bilgi verilememektedir. Denilmektedir.
Parsele 15.09.2000 Tarih ve 08 / 24 Nolu Ruhsat İle İnşaat İzni Verilmiştir.
Taşınmazın yer aldığı bölgede yapılan incelemede; Serbest mülkiyetli arsa sahibi olmakla, tahsisli arsa sahibi olmak arasında % 30 – 40 düzeyinde fark olduğu öğrenilmiştir. Değerlendirmede bu oran % 35 alınacaktır.
Tahsis Yılı Başlangıcı: 28.06.2006
Toplam Tahsis Süresi ( 49 Yıl ) 28.06.2055
Taşınmaz 2006 yılında tahsis edilmiş olup, 13 yıl tahsis yılı geçmiş, daha 36 yıl tahsisli kullanma hakkı vardır.
GENEL İCMAL
ÜST ( İRTİFAK ) HAKKI ARSA BEDELİ = 111.744.108,88
Kaydındaki Şerhler :a.) Orman Tahdidi İçerisinde Kalmaktadır. (Orman Genel Müdürlüğü)
b.) Muratpaşa Belediyesiİmar Müdürlüğü 25.12.2000 Tarih ve 4058 Sayılı Yazısı İle “Toplumun Yararlanmasına Ayrılan Yapı ve Turizm Tesisidir” Şerhi ( 15.01.2001 Y : 256 ) vardır.
c.)H.Müstakil Daimi Niteliğindeki Üst Hakkı Bursa Otelcilik Turizm ve Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş Lehine 10849 Nolu Sayfada Tescil Edilmiştir. İrtifakı ( Başlama Tarih : 28.06.2006 ) Vardır.
d.)H.Müstakil ve Daimi Nitelikte Olan Üst Hakkı Bursa Otelcilik Turizm ve Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş Lehine 49 Yıl Süreyle 10851 Nolu Sayfada Tashihen Tescil Edildi. İrtifakı ( Başlama Tarih: 28.06.2006, Bitiş Tarih: 28.06.2055 ) Vardır.
e.)H.Müstakil Daimi Nitelikte Olan Üst Hakkı Bursa Otelcilik Turizm ve Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş Lehine 49 Yıl Süreyle 10850 Nolu Sayfada Tescil Edilmiştir. İrtifakı ( Başlama Tarih : 28.06.2006, Bitiş Tarih : 28.06.2055 ) Vardır.
Orman İşletme Müdürlüğünün 08/12/2017 tarih ve E.2620510 sayılı yazısında:
1-Üst hakkını icradan satış yoluyla devralacak olanlar, eski hak lehtarının üst hakkından kaynaklanan ve ilerde doğacak olan tüm mali ve diğer yükümlülüklerden sorumlu olacak olup, bu sorumluluk itiraz edilmeksizin yerine getirilecektir.
2-Üst hakkının satış yoluyla devralınması durumunda yeni alıcısı üst hakkından doğan ve tahsil edilmeyen tüm bedelleri ve diğer eski borçlarını gecikme zamlarıyla birlikte ödenmek zorundadır.
3-İhale yapıldıktan sonra ihaleyi alan firma ihale aldıktan sonraki bir aylık süre içerisinde Başkanlığımıza müracaatta bulunarak izin devir başvurusunda bulunmak zorundadır. Denilmektedir.
Adresi : Güzeloba mahallesi, Tesisler Caddesi, No : 172 Lara / Muratpaşa / Antalya
Yüzölçümü : 35.026,14 m2
Kıymeti : 111.744.108,88 TL
KDV Oranı : %18
1. Satış Günü : 06/12/2019 günü 14:35 - 14:45 arası
2. Satış Günü : 06/01/2020 günü 14:35 - 14:45 arası
Satış Yeri : Antalya Adliyesi Zemin Kat 5-6-7-8 Nolu İcra Daireleri İhale Odası
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2015/2916 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.
7- Ayrıca satış ile ilgili ihalenin feshi davası açan kişi ve kurumların dava açtıklarına dair belgeyi satış sonrası yasal süre olan 7 gün içerisinde müdürlüğümüz dosyasına ibraz etmeleri, aksi takdirde doğacak zarardan kendileri sorumlu olacaklardır. NOT : İşbu ilan, tebligat yapılamayan ilgililere tebliği niteliğinde olup, bila iade tebligatlar hakkında gazete ilanı ile yetinilecektir. 08/10/2019


Geri Dön