29 / 04 / 2024

Antalya Kırcami’de 30 yıllık tapu hayali gerçek oldu!

Antalya Kırcami’de 30 yıllık tapu hayali gerçek oldu!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in çabaları ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın destekleriyle Kepez Santral ve Kırcami’de çifte sevinç yaşandı.  




Toplam 1 milyon 300 bin metre karelik alanda Türkiye’nin en büyük ve sorunsuz kentsel dönüşüm projesinin hayata geçirildiği Kepez Santral Kentsel Dönüşüm Projesinde 3 bin 265 hak sahibinin tapuları Mimar Sinan Kongre Merkezinde düzenlenen törenle hak sahiplerine dağıtıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre,  Kırcami bölgesinde 11 mahalleyi kapsayan alandaki 13 bin tapu maliki de 30 senedir bekledikleri tapularına kavuştu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un da katıldığı törenlerde binlerce vatandaş tapularına kavuşmanın sevincini yaşadı.


Salonda bayram havası yaşandı


Kepezaltı Santral Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi Tapu Dağıtım Törenine, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse ve Kemal Çelik, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, muhtarlar ve binlerce vatandaşın katılımıyla yapıldı. Tapularına kavuşmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşayan vatandaşların mutlulukları gözlerinden okunurken,  kalabalık salona sığmadı. Salonda adeta bir bayram havası yaşandı.



Defalarca tapu vaadiyle kandırıldılar

 

Konuşmasına 5 sene önce verdiği tapu sözünü hatırlatarak başlayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise 30 senelik bu sorunun çözüleceğine o gün bazılarının inanmadığını belirtti. Geçmiş dönemlerde Kepezaltı Santral halkının defalarca tapu vaadiyle kandırıldığını söyleyen Başkan Türel, tapuları dağıtmanın kendilerine nasip olduğunu belirtti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a konuya gösterdiği hassasiyet için bölge halkı adına teşekkürlerini sunan Başkan Türel, “Hiçbir talebimizi bekletmediler. Ve büyük bir ilgiyle takip ettiler. Şu ana kadar Kepezaltı Santral Mahallesi sakinlerimize bakanlığımız tarafından Büyükşehir aracılığıyla 52 milyon 621 bin Türk lirası kira yardımı yapıldı. Bunların biz hepsini verdiğimiz söz gibi yerine getirdik.  Onun dışında 2 milyon 139 bin lira da taşınma yardımı yapıldı. Ve taşınma yardımı yapacağız dedik, tapu masrafı yok dedik kira yardımı yapılacak dedik. Temmuz 2018’den itibaren 600 liralık kira yardım bedellerini 750 Türk lirasına arttırdık” dedi.


Ciklet tapu değil, ay yıldızlı tapu

“Sizin mutluluğunuz bizim mutluluğumuzdur” diyen Başkan Türel, vatandaşın mutsuzluğundan mutlu olanlar olduğunu da hatırlatarak tapularını alanların kiralarının kesileceğine yönelik söylentilerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Başkan Türel, “Evlerinize girene kadar kira yardımlarınız devam edecek” dedi. Geçmişte muhalefet tarafından dağıtılan tapular için ciklet tapusu benzetmesi yapan Başkan Türel, “Bizim tapumuz Türkiye Cumhuriyeti’nin ay yıldızlı tapusu” şeklinde konştu.

 İnşaatların da en kısa sürede tamamlanacağını açıklayan Başkan Türel, Eylül, Ekim ayından sonra hak sahiplerinin sıcak yuvalarına kavuşacağınıbelirtti.


Ay yıldızlı tapularına kavuştular


Gerçekleştirilen konuşmaların ardından hak sahiplerine tapuları dağıtıldı. Yıllardır mülkiyet sorunu ile boğuşan Kepez ve Santral mahalleli vatandaşlar tapularını almanın sevincini yaşadı. Kepez Mahalle Muhtarı Yusuf Küçükkaya Başkan Menderes Türel’e plaket vererek bölge sakinleri adına Başkan Türel’e teşekkürlerini sundu.


Daha yeşil ve daha güzel bir Kırcami 

Kırcami’de de toplam 11 mahalleyi kapsayan alanda 13 bin tapu malikinin tapu özlemi sona erdi. Kırcamili vatandaşlar Güzeloluk Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen törende tapularına kavuşarak, büyük sevinç yaşadı. Törene katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2018 yılına gelinceye kadar bölgede imar planlarının hayata geçirilemediğini söyledi. Bakan Kurum sosyal tesisleriyle daha yeşil ve güzel bir Kırcami inşa edileceğini de sözlerine ekledi.


“2 Mart 2019 Kırcami’nin fetih günüdür”

Kırcamili vatandaşlara “bayramınız kutlu olsun” diye seslenen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise, “Bugün rüyalar gerçek oluyor. Biz bugün için çok bekledik ama çok da gayret ettik. Kırcami’nin 30 senelik sorunu hem imar sorunu hem de tapu sorunu işte bugün çözülüyor. Bugün günlerden 2 Mart 2019 bundan tam 812 yıl önce 5 Mart 2019’da bu topraklar Türk toprakları olmuş ve Antalya fetih edilmiş. 2 Mart 2019’da Kırcami’nin fetih günüdür” şeklinde konuştu.


Kırcaminin avukatlığını yaptım

Kırcami meselesinin siyasete alet edilemeyecek kadar önemli bir mesele olduğunu söyleyen Başkan Türel, yargı süreçleri kendi dışındaymış gibi yapan yöneticilerin senelerce Kırcamililerin duygularını istismar ettiğini dile getirdi. Başkan Türel, Kırcami’nin avukatı olarak her yerde vatandaşın hakkını savunduğunu belirterek, vatandaşın destekleri ile sorunların üstesinden geldiklerini dile getirdi.
 


Geri Dön