18 / 05 / 2024

Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü okul arsası istiyor!

Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü okul arsası istiyor!

Antalya'ya her yıl göçle 20 bine yakın yeni öğrenci geliyor. Bu öğrencilerin okuyabilmesi ve sınıf mevcutlarının 30'un altında tutulabilmesi için her yıl 10 dönüm büyüklüğünde 30 okul arsasına ihtiyaç duyuluyor...




Antalya'ya her yıl göçle 20 bine yakın yeni öğrenci geliyor. Bu öğrencilerin okuyabilmesi ve sınıf mevcutlarının 30'un altında tutulabilmesi için her yıl 10 dönüm büyüklüğünde 30 okul arsasına ihtiyaç duyuluyor. 


Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, belediyelerden okul arsası üretmeleri için talepte bulunurken, Vali Sebahattin Öztürk, "Belediye başkanlarımızdan bir ricada bulunalım. Arsa konusunda yardımcı olsunlar." dedi.


Antalya'da 2013 yılı 4. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Sebahattin Öztürk başkanlığında İl Milli Eğitim Müdürlüğü Başöğretmen Atatürk Toplantı Salonu'nda yapıldı. 2013'ün son toplantısı çok kısa sürdü. Katılımcı kurumların, koordinasyonu gerektiren konularının olmadığını dile getirdiği toplantı, yaklaşık 15 dakikada tamamlandı.


Toplantıda en uzun konuşmayı İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay yaptı. Öğrenci sayılarının her yıl 20 bin civarında arttığını, eski okulları yıkıp yerine yenilerini yapmalarına rağmen okul ihtiyacının devam ettiğini belirterek, "Belediyelerden isteğimiz, bize arsa üretmeleri. Sorunsuz arsa ürettiklerinde oralara okul yapmak istiyoruz." dedi. Vali Sebahattin Öztürk de il milli eğitim müdürünün sözleri üzerine şunları söyledi: "Merkezdeki belediye başkanlarımızdan bir ricada bulunalım. Arsa konusunda yardımcı olsunlar. En çok sıkışıklık olan yerler Kepez, Muratpaşa ve Konyaaltı ilçeleri, Alanya ve Manavgat merkezleri. Buralarda bize yardımcı olurlarsa biz diğer hususları tamamlayacağız."


Vali ve milli eğitim müdürünün bu talebine karşılık, toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın dışında yerel yöneticinin olmaması dikkat çekti. Vali Öztürk, gazetecilerin, toplantı sonunda arsa konusuyla ilgili sorularına şu cevabı verdi: "Bu sorun hep vardı ve devam ediyor. Yeni okullar yapmamız lazım ama istimlak paraları çok fazla tuttuğu için mecburen devlete veya belediyelerimize ait yer arıyoruz. 3-4 okul haricinde kalabalık yönünden çok büyük sorunumuz yok ama bizim arzumuz tekli eğitime geçmektir. Milli Eğitim'in temel hedeflerinden bir tanesi bu. Sınıf mevcutlarını ortalama 30'un altına düşürüp tekli eğitime geçmek. Bunu sağlamak için de daha çok okula ihtiyacımız var. Bize dışarıdan 20 bine yakın öğrenci geliyor. Sadece onlara senede 30 okul yapmamız gerekli. Bir büyük okulun yapılabilmesi için 10 dönüm arsa lazım. Merkezde 10 dönüm de üstünden pahalı yani altı."


EN BÜYÜK ŞİKAYET ELEKTRİK KESİNTİLERİNDEN


Vali Öztürk, ilçe ziyaretlerinde en çok elektrik kesintilerinden şikayet aldığını dile getirdi. Antalya Elektrik ve Dağıtım A.Ş'den (AKEDAŞ) konuyla ilgilenmesini isteyen Öztürk, "İlçelerimizin neredeyse hepsinden, özellikle doğu Antalya bölgesinden bu tür şikayetler daha fazla geliyor. Dikkate almakta fayda var. Planlama yapmak lazım. Bunu yaparken mahalli temsilcilerle, özellikle turizmcilerle görüşülmesi lazım." diye konuştu. Şehirdeki tüm karakollara jeneratör aldıkları bilgisini veren Öztürk, şunları söyledi: "Manavgat'ta dün hayırseverler üç karakola jeneratör bağışladı. Bir ihtiyaç olmasa onlar yapılmazdı. Karakollar 24 saat görev yaptığı için her zaman lazım. Ben onu uyarı olarak söyledim. Karakollar hastane gibidir, elektrik olsa da jeneratör bulunması lazım. Söylediğim AKEDAŞ'la ilgili değil yapılan yatırımla ilgiliydi." şeklinde konuştu.


Antalya'nın, bir uçtan bir uca 650 kilometre olduğunu, Burdur ve Isparta ile birlikte 1,7 milyon aboneleri bulunduğunu kaydeden AKEDAŞ Genel Müdürü Osman Hondu ise "Yatırımlar konusunda son 2 yıldan itibaren sürekli ciddi yatırımlar alıyoruz. Geçen sene 70 milyon liralık bir yatırımımız vardı. Bu sene 103 milyon liralık yatırımımız var. Önümüzdeki senelerde de bu artarak 110 milyon ve üzerinde devam edecek. Antalya'nın bu seneki yatırımlarında ağırlığımız merkez; Kepez, Konyaaltı, Muratpaşa. 2014 yılında Doğu Akdeniz tabir ettiğimiz kesimlerde ve kırsalda ağırlığımız olacak. Bu yatırımlar artarak devam edecek." ifadelerini kullandı.


EXPO PROJESİ BAYRAMDAN SONRA AÇIKLANIYOR


Vali Sebahattin Öztürk, bir gazetecinin sorusu üzerine, EXPO 2016 Antalya Yönetim Kurulu'nun geçen hafta yapılan son toplantısında, sergi alanında uygulanacak projeye karar verdiğini belirterek, "O konu netleşti. Sayın bakanımız buraya gelip bayram sonu açıklayacak. Ben ondan izin almadan bir açıklamada bulunmuş olmayayım. Kurban Bayramı'nın hemen akabinde burada bir tanıtım yapılmış olacak." dedi.


Antalya Burada


Geri Dön