29 / 04 / 2024

Milli Eğitim Müdürlüğü, Ahatlar'da yanan okul için 17 bin lira tahsis etti!

Milli Eğitim Müdürlüğü, Ahatlar'da yanan okul için 17 bin lira tahsis etti!

Milli Eğitim Müdürlüğü, Ahatlar'da yanan okul için 17 bin lira tahsis etti. Demirci Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği onarıma talip oldu. Belediye Başkanı Temel, her türlü yardıma hazır olduklarını açıkladı




Demirci'ye bağlı Ahatlar köyü ilkokulunda yaklaşık 2 ay önce çıkan yangında sınıfları kullanılamaz hale geldiği için kahvehanede ders gören öğrenciler, okullarının onarılmasıyla 2 hafta içinde sınıflarına kavuşacak. Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, okulun yanan çatısını ve lojmanını yaptırmak için 17 bin lira tahsis edildiğini, hayırseverlerin de destek vermesi halinde okulun daha kısa sürede teslim edilebileceğini söyledi. Demircili hayırseverler ise, Yeni Asır'ın dün "Dersimiz Kıraathane" başlığıyla manşetten duyurduğu Ahatlar köyündeki eğitim sıkıntısı üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü ve hayırseverler harekete geçti. Ahatlar köyünde 12 Ekim 2013 tarihinde elektrik kaçağından çıkan yangın sonucunda köy ilkokulunun çatısı ve lojmanı tamamen yanmış, iki aydır de bakım ve onarım yapılamadığı için yağmurda sınıflar suyla dolmuştu. Eğitimin aksamaması için sıralar köy kahvehanesine taşınarak derslere devam edildi. 


Tadilat hızlanacak

Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, İl Özel İdaresi'nden çıkan 17 bin lira tahsisatın kendilerine ulaştığını ve onarım çalışmalarının hemen başlayacaklarını söyledi. Altınsoy, "İl Özel İdaresi Yatırım Bürosu'ndan yetkililer yangından sonra keşif yaptı. 17 bin lira gerekiyordu. Para bize yeni ulaştı. İnşaata hemen başlanacak. En azından eğitim aksamadı. Köydeki 13 öğrencinin en kısa zamanda sınıflarına dönmesi için İl Özel İdaresi'nin çalışmalara en kısa sürede başlaması gerekiyor" dedi.


Hayırseverler ve Başkan hazır

Demirci Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kasım Kabak, Yeni Asır'da yayınlanan haberin yönetim kurulunu acil toplantıya çağırdı. Başkan Kabak, "Yeni Asır sayesinde öğrendiğimiz bu duruma seyirci kalamayız. Demirci sevdalıları olarak öğrencilerimizi sağlıklı sınıflara kavuşturmak için her türlü yardımı yapmaya hazırız. Yetkililer uygun gördüğü takdirde yönetim kurulu olarak okulun çatısını ve onarımını yaparak eğitim ve öğretime hazırlayabiliriz" dedi. Demirci Belediye Başkanı İhsan Temel de iki ay önceki yangının daha büyük felakete yol açmadan söndürülmesi için belediye itfaiye ekiplerinin seferber olduğunu hatırlatarak, "Ekiplerimiz köye ulaştığında çatı tamamen yanmıştı. Ancak o noktada tutmayı başarabildiler. Okulun tamiratı için bizden yardım talep edilirse, her türlü yardıma hazırız" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön