28 / 04 / 2024

Bursa'da Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait lojmanların satışı TBMM gündeminde!

Bursa'da Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait lojmanların satışı TBMM gündeminde!

Bursa Balabanbey Kalesi'nin bulunduğu arazi içinde kalan Milli Eğitim Müdürlüğüne ait lojmanların satışı için bölgenin tescil kaydının kaldırılacağı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayışoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bursa Balabanbey Kalesi'nin bulunduğu arazi içinde kalan Milli Eğitim Müdürlüğüne ait lojmanların satışı için bölgenin tescil kaydının kaldırılacağı iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Kayışoğlu, sorusunun Kültür Ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Kayışoğlu, ''Tarihteki Bursa'nın günümüzdeki iz düşümlerinden birisi olan Balabanbey Kalesi'nin mevcut arazisi içinde kalan Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait lojmanların satışı için bölgenin tescil kaydının kaldırılması yönünde bir girişim söz konusudur'' diye konuştu.

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu'nun soruları:
1. Bursa Yıldırım İlçesi sınırları içinde bulunan Balabanbey Kalesi'nin tescil kaydının kaldırılmasıyla ilgili bir girişim söz konusu mudur? 

2. Söz konusu ise talepte bulunan Milli Eğitim Müdürlüğü'nün gerekçesi nedir? 

3. Balabanbey Kalesi'nin arazisi üzerine yapılan lojmanların yıkılarak bölgenin tarihine yakışır bir çehreye bürünmesi için bakanlığın bir girişi mi söz konusu olacak mıdır? 


Geri Dön