12 / 05 / 2024

Bursa Balabanbey Kalesi

Bursa Balabanbey Kalesi

Bursa Balabanbey Kalesi'nin bulunduğu arazi içinde kalan Milli Eğitim Müdürlüğüne ait lojmanların satışı için bölgenin tescil kaydının kaldırılacağı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayışoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bursa'da Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait lojmanların satışı TBMM gündeminde!

Bursa Balabanbey Kalesi'nin bulunduğu arazi içinde kalan Milli Eğitim Müdürlüğüne ait lojmanların satışı için bölgenin tescil kaydının kaldırılacağı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayışoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tarihi Bursa Evi Ankara Kalesi'ne açılan manzarasıyla konuklarını ağırlıyor!

Bursa'yı Türkiye'nin başkentine taşıyan Bursa Evi, lezzetleri, tarihi atmosferi ve şık tasarımı ile Ankaralıların, kaleye gelen turistlerin, yabancı diplomatların ve siyasilerin buluşma noktası haline geldi.

Bursa Orhangazi Kalesi sosyal tesis mi oluyor?

Bursa’da yıllardır atıl durumda bekletilen Orhangazi Kalesi, yapılacak çalışmalarla yeniden hayat buluyor. 75 bin metrekare alana sahip Orhangazi Kalesi yapılacak düzenlemelerden sonra, sosyal tesis olarak hizmet verecek.

Orhangazi Kalesi sosyal tesis olacak!

Orhangazi Kalesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından atıl durumdan kurtarılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ilçeyi tepeden kuşbakışı gören kalenin yeni dönemde çok amaçlı bir sosyal tesis olarak hizmet vereceğini açıkladı.

Balabanbey Kalesi'nde spor tesisine izin yok!

Talimhane Spor Tesisi Soyunma Giyinme Ünitesi ve Halı Saha Mimari Projesi için Koruma Kurulu tarafından verilen 'Uygundur raporu', alanın florasını, tarihsel ve mekansal bütünlüğünü bozacağı gerekçesiyle iptal edildi.

Bursa'daki Bey Sarayı günyüzüne çıkarılacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "2300 yıl önceki Bursa Kalesi ve Osmanlı döneminde inşa edilen Bey Sarayı tamamen belirdiğinde, Bursalılar ve turistler zaman tünelinde keyifli bir tarih yolculuğuna çıkacak." dedi...

Bursa Evi hizmete açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesince Ankara Kalesi'nde yaptırılan "Ankara Bursa Evi Hizmet Binası", Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in de katıldığı törenle açıldı..

Ankara Kalesi´ndeki Bursa Evi 'nin inşaatı tamamlandı!

Bursa Evi ´nde Bursalı bürokratlara yemek veren Recep Altepe, pazartesi gününden itibaren hizmet vermeye başlayacak tesisin resmi açılış töreninin Kurban Bayramı ´ndan önce gerçekleştirileceğini açıkladı.

Ankara Kalesi’ndeki Bursa Evi'nin inşaatı tamamlanmak üzere!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, sosyal tesis ağına yeni bir halka olarak eklediği Ankara Kalesi’ndeki Bursa Evi inşaatı tamamlanma aşamasına geldi

Ankara Kalesi’ndeki Bursa Evi inşaat 3 ayda tamamlanacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, sosyal tesis ağına Ankara Kalesi’nde inşaatı devam eden Bursa Evi’ni de ekliyor

Ankara Kalesi burcundaki Bursa Evi restore edilecek!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Ankara Kalesi burcunda bulunan Bursa Evini restore edip, Ankarada yaşayan binlerce Bursalının hizmetine sunmak ve Bursanın Başkentteki gücüne güç katmak istiyoruz" dedi

Harput'un Bursa'da yaptırdığı Saadet Etkeser Camii hizmete girdi

Bursa'nın Yeniceabat köyünde Harput Şirketler Grubu tarafından yaptırılan cami hizmete girdi

Murat Sungur Bursa: Elektrik zamlanacak

Zorlu Enerji Grup Başkanı Murat Sungur Bursa, elektrik dağıtım bölgeleri özelleştirmelerinde ortaya çıkan rekor fiyatların, elektrik satış ücretlerinin artacağına işaret ettiğini söyledi

Bursa Balabanbey Kalesi Haberi

Bursa Balabanbey Kalesi

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bursa Balabanbey Kalesi'nin bulunduğu arazi içinde kalan Milli Eğitim Müdürlüğüne ait lojmanların satışı için bölgenin tescil kaydının kaldırılacağı iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Kayışoğlu, sorusunun Kültür Ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Kayışoğlu, ''Tarihteki Bursa'nın günümüzdeki iz düşümlerinden birisi olan Balabanbey Kalesi'nin mevcut arazisi içinde kalan Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait lojmanların satışı için bölgenin tescil kaydının kaldırılması yönünde bir girişim söz konusudur'' diye konuştu.

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu'nun soruları:
1. Bursa Yıldırım İlçesi sınırları içinde bulunan Balabanbey Kalesi'nin tescil kaydının kaldırılmasıyla ilgili bir girişim söz konusu mudur? 

2. Söz konusu ise talepte bulunan Milli Eğitim Müdürlüğü'nün gerekçesi nedir? 

3. Balabanbey Kalesi'nin arazisi üzerine yapılan lojmanların yıkılarak bölgenin tarihine yakışır bir çehreye...