03 / 05 / 2024

Ankara Kalesi´ndeki Bursa Evi 'nin inşaatı tamamlandı!

Ankara Kalesi´ndeki Bursa Evi 'nin inşaatı tamamlandı!

Bursa Evi ´nde Bursalı bürokratlara yemek veren Recep Altepe, pazartesi gününden itibaren hizmet vermeye başlayacak tesisin resmi açılış töreninin Kurban Bayramı ´ndan önce gerçekleştirileceğini açıkladı.




 

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, sosyal tesis ağına 27. halka olarak eklediği  Ankara  Kalesi’ndeki Bursa Evi inşaatı tamamlandı. Pazartesi gününden itibaren kullanıma açılacak Bursa Evi´nde Ankara´daki Bursalı bürokratlara yemek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, başkentteki Bursa lobisine güç katacak tesisin resmi açılış töreninin Kurban Bayramı´ndan önce gerçekleştirileceğini söyledi. 

 

Bursa Derneği’nin Ankara Kalesi’ndeki 146 metrekarelik dernek binasının, talebi karşılamakta güçlük çekmesi üzerine devreye giren Büyükşehir Belediyesi, kalenin hemen girişindeki iki binayı da kamulaştırarak, Başkent’e Bursa Evi kazandırılması için çalışmalar başlatmıştı. Harabe halindeki sivil mimarlık örneği yapıların yıkılmasının ardından, rekonstrüksiyon çalışmaları sonrası başlanan restorasyon da tamamlanmıştı. Son olarak tefrişat çalışmaları biten tesiste incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ankara´da görev yapan Bursalı bürokratlara akşam yemeği verdi. 

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak ilklere imza atmayı alışkanlık haline getirdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu konuda yeni bir ilki başarmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Ankara´da Bursa lobisinin oluşacağı Bursa Evi´nin bütünüyle kullanıma hazır hale geldiğine değinen Başkan Altepe, "İnşallah pazartesi gününden itibaren burası faaliyete geçecek. Kurban Bayramı´ndan önce de resmi açılışı yapmış olacağız." dedi. 

 

Tesisin Bursa yemeklerinin yenildiği, Bursa kültürünün her yönüyle yaşatıldığı bir mekan olacağını ifade eden Başkan Altepe, "Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa´daki 26 tesisimizin yanında 27. tesisi de Ankara´da açmış bulunuyoruz. Bursa Evi, motifleri ve desenleriyle özgün mimarisine uygun olarak restore edildi. Çok sayıda yemek salonu, oturma ve toplantı mekanlarıyla güzel bir alan oldu. Tüm Bursalı hemşehrilerimizi, Ankara´da bulunan yöneticilerimizi buraya davet ediyoruz. Bursamız, Ankaramız ve ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu. 

 

Başkan Altepe´nin verdiği yemeğe; Ankara İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Arslanoğlu, Bursa Derneği Başkanı İsmet Kazancı, AK Parti Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı Ahmet Kılıç ve Ankara´da görev yapan Bursalı bürokratlar katıldı. 




Bursa Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön