29 / 04 / 2024

Bursa Lions Alzheimer Hizmet Evi'nin inşaatı hızlandı!

Bursa Lions Alzheimer Hizmet Evi'nin inşaatı hızlandı!

NİLÜFER'DE, çağın hastalığı alzheimera yakalananlara hizmet verecek Alzheimer Hasta Konuk Evi için önemli bir adım daha atıldı. Alzheimer Hasta Konuk Evi'nin inşaat çalışmalarının hızlandırılması için ek protokol imzalandı.



Nilüfer Belediyesi'nin tahsis ettiği 6 bin 500 metrekarelik alanda, Bursa'daki Lions Kulüplerinin çalışmasıyla temelleri atılan Alzheimer Hasta Konuk Evi'nin inşaat çalışmalarının hızlandırılması için ek protokol imzalandı. Nilüfer Belediyesi Başkanlık Makamı' nda imzalanan protokol kapsamında Nilüfer Belediyesi Lions Alzheimer Hasta Konuk Evi, merhum hayırsever Ercan Dikencik'in adını taşıyacak. Projenin biran önce tamamlanması için özveriyle çalışan Lions Kulüplerine. katkı sağlayan Dikencik ve Terzioğlu ailelerine teşekkür eden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Alzheimer Hasta Konuk Evi'nin önemli bir ihtiyacı karşılayacağının altını çizdi. 


Bozbey, "Alzheimer Hasta Konukevi'nin, gece ve gündüz toplam 300 hastaya hizmet verebilecek kapasitede olmasını planlıyoruz. İnşaatımızın hafriyat aşaması tamamlandı. temel betonları atıldı. Bu aşamada, Dikencik ve Terzioğlu Ailelerinin desteği ise bizi çok daha kısa sürede hedefimize ulaştıracak nitelikte. Bu protokolle, her iki aile inşaat maliyetinin yiizde 50'sine varan bir katkıyı bu anlamlı proje için ayırıyorlar. Böylelikle, aile büyükleri Merhum Ercan Dikencik'in adı da Nilüfer'de, böylesine topluma yararlı, adeta imece usulüyle yaşama geçirilecek projeyle sonsuza dek yaşayacak" diye kaydetti. 


Bursa Hayat


Geri Dön