07 / 07 / 2024

Tarihi Bursa Evi Ankara Kalesi'ne açılan manzarasıyla konuklarını ağırlıyor!

Tarihi Bursa Evi Ankara Kalesi'ne açılan manzarasıyla konuklarını ağırlıyor!

Bursa'yı Türkiye'nin başkentine taşıyan Bursa Evi, lezzetleri, tarihi atmosferi ve şık tasarımı ile Ankaralıların, kaleye gelen turistlerin, yabancı diplomatların ve siyasilerin buluşma noktası haline geldi.



Ankara Kalesi'nde açılan Bursa Evi, tarihi dokusu ve muhteşem manzarası ile konuklarını ağırlıyor

2 yılda yakalanan bu başarıyı Sabah Ankara'ya anlatan İşletme Müdürü Tolga Yağcı, kalede bir kültür kardeşliğinin simgesi olduklarını söyledi. 


BULUŞMA NOKTASI OLDU 

Bursa Evi'nin başkentin ilk yerleşim yeri, tarihi simgesi, eşsiz manzarası olan  Ankara  Kalesi'nde konumlanmasının kaleye renk kattığını söyleyen Yağcı, "Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin tarihe ve tarihi mekanlara önem vermesinden ötürü Bursa Evi projesi hayata geçti. Buradaki amacımız Bursa'yı anlatmak, tanıtmak, lezzetlerini tattırmak ve bir kültür kardeşliği oluşturmak. Kısacası normal bir restorandan farklı bir misyonumuz ve vizyonumuz var. Ankara'daki Bursa lobisinin güçlenmesi ve Bursa için üretilecek fikirlerin burada şekillenmesi son derece önem arz ediyor. Bunun yanında kısa zamanda yabancı diplomatların, Ankara'da 9 binin üzerindeki Bursalı bürokratın ve siyasilerin buluşma noktası olduk" dedi. 


TARİHİ DOKU İÇİNDE LEZZET DOLU ANLAR

Konuklarının özel gün ve gecelerine ev sahipliği yaptıklarını da anlatan Yağcı, "Toplu programlar için hazırlanmış özel mönülerimiz, alakart sunumlarımız, hanımefendiler için 'gün' mönülerimiz ve 28 çeşitten oluşan serpme kahvaltımız ile çok iddialıyız. Bursa usulü pideli köfte, İskender, tahinli Kemalpaşa, ayva ve kabak tatlısı, üzüm şırası mönümüzün yöresel lezzetleri. Bunun yanında her zevke ve damak tadına uygun 150 çeşit lezzetle de konuklarımıza hitap ediyoruz" ifadelerini kullandı. 


MALZEMELER BURSA'DAN

Yağcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tarihin başkenti Bursa'yı tarihi bir ortamda yaşatıyoruz. Konuklarımıza seçkin personelimiz ile birinci sınıf hizmet vermekteyiz. Mutfakta kullandığımız her malzemeyi Bursa'dan getiriyor burada hazırlayıp en iyi şekilde konuklarımıza sunuyoruz. Biz Bursa Evi'ne gelenleri müşteri olarak değil misafir olarak görüyoruz bizi farklı kılan da bu..." 


ÖZEL ODALARA PADİŞAHLARIN İSMİ VERİLDİ

Bursa Evi'nde her şeyin Bursa'yı anlattığını söyleyen Yağcı, "Mekânımızdaki müzikler, yemekler, duvarlardaki ipekler, çiniler ve halılar Bursa'yı anlatıyor. 8 tane şık tasarlanmış ve her birine Bursa ile özdeşleşmiş padişah ve hükümdarların ismini verdiğimiz yemek odalarımız var" dedi.


Sabah Ankara 


Geri Dön