01 / 05 / 2024

Koleksiyon, İSMD üyesi mimarları ağırlıyor!

Koleksiyon, İSMD üyesi mimarları ağırlıyor!

‘Koleksiyon Mimarları Ağırlıyor ' sergileri kapsamında Ankara 'dan sonra İstanbul Serbest Mimarlar Derneği üyeleri son dönem projelerini Koleksiyon Mobilya 'nın İstanbul 'daki merkezinde sergilemeye başlıyorlar



 

Mart ayında Koleksiyon Mobilya ve Türk Serbest Mimarları Derneğinin ortak çalışması sonucu  Ankara  'da başlayan mimari proje sergileri İstanbul Serbest Mimarlar Derneği ortaklığıyla 31 Mayıs 'ta açılacak Erginoğlu&çalışlar sergisiyle devam ediyor.

‘Koleksiyon Mimarları Ağırlıyor ' sergileri kapsamında Ankara 'dan sonra İstanbul Serbest Mimarlar Derneği üyeleri son dönem projelerini Koleksiyon Mobilya 'nın İstanbul 'daki merkezinde sergilemeye başlıyorlar. Sergiler, mimari tasarımın çağdaş örneklerini mimarlık ve tasarım meraklılarıyla buluşturmayı, tasarımın farklı disiplinlerini yanyana getirmeyi amaçlıyor.


İstanbul Serbest Mimarlar Derneği 1986 yılında Ankara'da kurulmuş olan Türk Serbest Mimarlar Derneği'ne (TSMD) paralel bir dernek olarak 2003 yılında İstanbul'da kuruldu. Bu oluşumu,  İzmir  Serbest Mimarlar Derneği'nin kurulması izledi.

Bu üç dernek hedef olarak, ileride kurulacak başka bölgesel Serbest Mimarlar Dernekleri ile bir Birlik çatısı altında buluşmayı ve böylece ülke çapında etkin ve güçlü bir Sivil Toplum Kuruluşunu yaşama geçirmeyi öngörüyor.


 


 

Ankara ‘da ‘Koleksiyon/TSMD Mimarları Ağırlıyor ' başlığı ile düzenlenen sergilerin devamı niteliğindeki sergiler İstanbul 'da ‘Koleksiyon/İSMD Mimarları Ağırlıyor ' adıyla düzenleniyor.

31 Mayıs tarihinde açılacak, ilk İstanbul sergisinin konuğu 1993 yılında Kerem Erginoğlu ve Hasan çalışlar tarafından kurulan Erginoğlu & çalışlar; mimarlık, kurumsal kimlik ve kentsel tasarım alanlarında projeler geliştiriyor, uygulama ve kontrol yapıyor.

Erginoğlu & çalışlar, katıldığı yarışmalar ve gerçekleştirdiği projeler ile birçok ödül kazandı. Bunların arasında; Tuzambarı –Medina Turgul DDB projesiyle 2010 Dünya Mimarlık Festivali ( WAF World Architecture Festival ) Yeni&Eski Bina kategorisinde birincilik ödülü, Turkcell Teknoloji Ar-Ge Binası ile Ulusal Mimarlık Ödülleri-Yapı Dalı Başarı Ödülü(2010), Tuzambarı –Medina Turgul DDB ile Ulusal Mimarlık Ödülleri-Yapı Dalı Koruma&Yaşatma Ödülü(2010),Tarsus Sev İlköğretim Kampüsü projesiyle, açılan davetli yarışmada 1.lik ödülü ve aynı projeyle Ulusal Mimarlık Ödülleri-Proje Dalı Başarı ödülü(2010), Berlin T.C. Büyükelçiliği Uluslararası Yarışması 'nda 4.lük ödülü (2007), AMV Genç Mimar Ödülü (2004), Harp Akademileri Kapalı Yüzme Havuzu ile Ulusal Mimarlık Ödülleri Yapı Dalı Başarı Ödülü (2000),Tuncel Evi ile Ulusal Mimarlık Ödülleri Koruma Dalı Başarı Ödülü(1996), Ulusal Mimarlık Ödülleri Grafik Sunuş Başarı Ödülü(1992) bulunmaktadır.

Sergi açılışı: 31 Mayıs 2011 19.00 – 21.30

Yer: Koleksiyon Tarabya Merkez

Hacıosman Bayırı, Cumhuriyet Mah. Bağlar Cad. No:35

Kefeliköy-Sarıyer 34457

Tel: 0 212  363 63 63

Sergi 1 Haziran   – 1 Eylül tarihleri arasında gezilebilir.

Sergide Yer Alacak Projeler:



1. Açı İlköğretim Okulu – Ek Bina

2. Bakü Chinar Restaurant

3. Berlin T.C. Büyükelçiliği

4. Bostancı Otel

5. Burç Beach

6. Dikmen Konutları

7. Dragos Promenad

8. Ford Otosan Sosyal Tesisleri

9. Ganja Alisveris Merkezi

10. Gaziantep Alışveriş Merkezi

11. Hindistan 'da Ev

12. İş Bankası 4 İşlem Ortak Servisler Hizmet Binası

13. “M ” Evi

14. “Ö ” Evi

15. Pendorya Alışveriş Merkezi

16. Tarlabaşı Yenileme Projesi

17. Tarsus Sev İlköğretim Kampüsü

18. TBM İdealtepe Konutları

19. TBM Ofis

20. Turkcell Teknoloji Ar-Ge Binası

21. Tuzambarı-Medina Turgul DDB

22. Tüpraş Genel Müdürlük

23. Varyap Satış Ofisi

24. Yapı Endüstri Merkezi

25. Zekeriyaköy - Ovidien

26. Türkiye Basketbol Federasyonu Kamp ve Eğitim Tesisi

27. Defacto Yönetim Binası

28. Görükle Öğrenci Yaşam  Merkezi: ‘Podyum Görükle '

 


Geri Dön