29 / 04 / 2024

Antalya Muratpaşa'da kira bedelleri yüzde 30 yükseldi!

Antalya Muratpaşa'da kira bedelleri yüzde 30 yükseldi!

Antalya sağladığı yüzde 29'luk getiriyle emlak yatırımcısına en çok kazandıran dördüncü kent oldu. Kentin en yüksek emlak getirisi sağlayan ilçesi ise yüzde 31,2 ile Muratpaşa oldu.



 


Antalya, sağladığı yüzde 29'luk getiriyle 30 büyükşehir arasında emlak yatırımcısına en çok kazandıran dördüncü kent oldu. 


Rusya'nın uyguladığı turist ambargosu nedeniyle kötü bir yaz sezonu geçiren Antalya'da ironik olarak özellikle yabancıların yaptığı konut alımlarının etkisiyle emlak fiyatları yükselmeye devam ediyor. Mütekabiliyet Yasası'nın çıktığı 2013'ten bugüne kadar yabancılar Antalya'da 20 binin üzerinde konut satın aldı. Aynı dönemde Antalya'yı 18 bin konutla İstanbul takip etti. 


Kentin en yüksek emlak getirişi sağlayan ilçesi yüzde 31,2 ile Muratpaşa oldu. Konyaaltı, Kepez ve Alanya gibi tatilcilerin uğrak yerlerinde de emlak fiyatları yüzde 25'in üzerinde yükseldi. 


Antalya Muratpaşa da kira bedelleri yüzde 30 yükseldi!


DÖŞEMEALTI


Antalya'nın merkez ilçelerinden Döşemealtı özellikle üst gelir grubuna hitap eden villa tipi yapılaşmanın yoğun olduğu bir bölge fiyatlar yüzde 25,1 oranında arttı. 



KİRALAR EN ÇOK HANGİ İLÇELERDE ARTTI? 


Antalya'da tatilcilerin uğrak yerlerinden Konyaaltı sahil ve merkeze yakınlığı, sosyal aktivite yoğunluğu ve ulaşım kolaylığı gibi etkenlerle kentin en çok talep gören ilçelerinden. Bu ilginin etkisiyle bölgede kira bedelleri yüzde 30'un üzerinde yükseldi. 


Antalya Muratpaşa da kira bedelleri yüzde 30 yükseldi!


Forbes


Geri Dön