02 / 05 / 2024

Antalya sağlık turizminden daha fazla pay almak istiyor!

Antalya sağlık turizminden daha fazla pay almak istiyor!

Adem Bilgin, bu yıl 8 bin 300 yabancı hastanın sağlık hizmetinden faydalanmak için Antalya'ya geldiğini bildirerek, sağlık turizminde hedeflerinin Türkiye'ye 3 saat uçuş mesafesinde bulunan Avrupa, Rusya, Balkan ve Arap ülkeleri olduğunu söyledi...



İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl dünyanın dört bir yanından milyonlarca turisti ağırlayan Türkiye'nin turizm merkezi Antalya'da, sağlık turizmini geliştirmek amacıyla tanıtım filmi çekildiğini belirtti.


Filmin İngilizce, Almanca, Rusça, Arapça ve Türkçe olmak üzere 5 ayrı dilde hazırlandığını anlatan Bilgin, Antalya'nın dünyaca ünlü bir turizm merkezi konumunun yanında her yıl on binlerce turistin faydalandığı, dünya standartlarında, yüksek teknoloji ile hizmet sunan bir sağlık destinasyonu olarak sağlık turizminde hizmet verebileceğin vurgulandığını ifade etti.


Bilgin, Antalya'nın kültürel ve doğal güzellikleri, modern konaklama tesisleri ve nitelikli sağlık kapasitesi hakkında ayrıntılı bilgilerin yer aldığı filmde 8 oyuncu ve yardımcı oyuncu, 7 kişilik çekim ekibi, 6 kişilik yapımcı ekibinin görev aldığını kaydetti.


- Fuar ve otellerde tanıtım


Tanıtım filmiyle turizmde uluslararası bir üne sahip Antalya'nın, sağlık turizminde de marka haline getirilmesini amaçladıklarına işaret eden Bilgin, yılda 182 farklı ülkeden yaklaşık 10 milyon yabancı ziyaretçinin geldiği Antalya'da sağlık hizmetine ihtiyaç duyan 78 bin turiste de sağlık kurum ve kurumları tarafından sağlık hizmeti verildiğini dile getirdi.


Bilgin, bu yıl 8 bin 300 yabancı hastanın ise sağlık hizmetinden yararlanmak için planlı olarak, sağlık turizmi kapsamında kente gelerek tedavi olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:


"Sağlık turizminde hedefimiz Türkiye'ye 3 saat uçuş mesafesinde bulunan Avrupa, Rusya, Balkan ve Arap ülkeleridir. Antalya'da dünya çapında marka olmuş doktorlarımız var. Bunu değerlendirmek istiyoruz. Normal bir turist 650-700 dolar harcama yaparken, sağlık turizmi için gelen turist 4-5 bin dolar harcama yapıyor. Sağlığına kavuştuktan sonra da isterse tatiline devam edebiliyor. Sağlık turizmine Türkiye daha yeni başlıyor. Yurt dışındaki fuarlarda ve Antalya'daki otellerde sağlık turizmiyle ilgili tanıtımlar yapacağız."


Bilgin, Antalya'da 42 hastane ve çeşitli sağlık kuruluşlarında tüm branşlarda sağlık hizmeti verildiğini vurguladı.


AA


Geri Dön