28 / 04 / 2024

Antalya Serik'te yeni ana okulu binasının temeli atıldı!

Antalya Serik'te yeni ana okulu binasının temeli atıldı!

Antalya Serik'te ihalesi tamamlanan yeni ana okulu binasının inşaatına başlandı. Okulda ayrıca güçlendirme çalışmaları da tamamlandı.



Antalya Serik'te ihale süreci tamamlanan yeni ana okulu binasının temeli atıldı. Ayrıca okulun da güçlendirme çalışmalarına başlandı.

CNN Türk'te yer alan habere göre; Serik Kaymakamı Mehmet Kurdoğlu, Belediye Başkanı Enver Aputkan ve Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, Gedik'te temeli atılan anaokulu ve Alacami Mahallesi'ndeki güçlendirilme çalışması başlayan Kadir Demir İlk ve Ortaokulu binalarında incelemeler gerçekleştirdi. 

Antalya Serik te yeni ana okulu binasının temeli atıldı!

Gedik'te yaklaşık 8 dönümlük arazi üzerinde inşa edilecek anaokulu için ihale aşaması tamamlandı. Taban oturum alanı 570 metrekare olan ve 4 derslikten oluşacak binanın yaklaşık maliyeti 2 milyon lira. 5 ay süre verilen okul binası tamamlandığında 200 öğrenciye hizmet verecek. Şu anda ilçede bağımsız 2 anaokulu faaliyette olup, temeli atılan okul üçüncü, Kadriye'de hayırsever iş insanı Adnan Yılmaz tarafından yapılacak okul ile 4 anaokulu olacak şekilde tasarlandı.

Diğer taraftan hayırsever iş insanı Kadir Demir tarafından 1999'da inşa edilen ancak deprem tetkikleri sonucu güçlendirme çalışması kararı veirlen ve güçlendirme çalışması ihalesi tamamlanan Alacami Kadir Demir İlk ve Ortaokulu'nda tadilat çalışmalarına geçildi. Yaklaşık 800 bin lira maliyeti açıklanan okul için yeni kolon çalışması, çatı, elektrik sistemi, kapı ve pencereler, ıslak zeminler, engelli asansörü, yangın merpeni, iç cephe sıva, dış cephe kaplama ve boya çalışmaları yapılacak. Okul ocak ayında tamamlanacak.

Kaymakam Mehmet Kurdoğlu, "Yüklenici firma 5 aylık süreyi çok iyi kullanması lazım. Firmaya Kaymakamlık olarak ikazımızı yaptık. İnşallah cezaya kalmadan süresinde inşaatı teslim eder" diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz de "Şu anda faaliyette 2 anaokulumuz var. Bu üçüncü olacak. Proje YİKOB tarafından hazırlandı. Yaklaşık maliyet 2 milyon lira. Özel bir proje. 570 metrekare alana yapılacak. Eylül ayında ihalesi yapıldı. Ekim ayında yer teslimi yapıldı. Firma şu an başladı. Bitince toplam 4 derslikten oluşacak. 200 öğrenci kapasiteli olacak" açıklamasında bulundu.


Geri Dön