23 / 12 / 2024

Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ait arsa ve araziler kiraya verilerek değerlendiriliyor!

Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ait arsa ve araziler kiraya verilerek değerlendiriliyor!

Antalya Vakıflar Bölge Müdürü Hüseyin Coşar, gazetecilere yaptığı açıklamada, vakfa ait arsa ve arazilerin kiraya verilerek, yapım karşılığı kiralama, kat karşılığı inşaat yöntemleriyle değerlendirilerek gelir elde edildiğini belirtti..



Antalya Vakıflar Bölge Müdürü Hüseyin Coşar, Antalya, Isparta ve Burdur'da bu yıl 10 tarihi eserin restorasyon çalışmalarına başlanacağını açıkladı. 

Habertürk'te yer alan habere göre; Coşar, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, her yıl kutlanan Vakıf Haftası'nın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle sosyal medya üzerinden kutlanacağını, bu yılki temanın "Vakıf medeniyetinde şefkat ve merhamet" olduğunu belirtti.

Antalya Bölge Müdürlüğü olarak son dört yılda çok önemli projelere imza attıklarına dikkat çeken Coşar, onarım ve proje işlerinden 90 çalışmanın büyük bir kısmında sona gelindiğindi, 19 eserde çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

- "Şehzade Korkut Camisi, yıl sonu hizmete açılacak"

Antalya'nın fethinin simgelerinden kabul edilen, 1896'da çıkan yangından beri harabe haldeki Şehzade Korkut Camisi'nde (Kesik Minare) restorasyon çalışmalarının sürdüğünü belirten Coşar, eseri Türkiye'de yürütülen en önemli restorasyon faaliyeti olarak gördüklerini dile getirdi. 

Coşar, ne kadar zor bir iş olduğunu başlayınca anladıklarını vurgulayarak, "Şehzade Korkut Camisi'ni, yıl sonuna ibadete açmayı hedefliyoruz. Orası zor bir eserdi. Kendi içinde 7 dönem var ve biz bunu yaşatmak zorundaydık. Oraya girdiğimizde 7 dönemi görebileceğiz. Onları kapatmadık. Korumacı yaklaştık. Türkiye'de bu kadar koruyan restorasyon çalışması yok. Burada çok güzel işler çıktı. Restorasyon ilkelerine tamamen uyduk." şeklinde konuştu.

Tekeli Mehmet Paşa Camisi'ndeki çalışmalarda da özgün motiflere rastlanıldığını kaydeden Coşar, özgün süslemeleri cam çerçeveye alıp koruyacaklarını açıkladı. 

Yivli Minare'de de medrese kapısının ortaya çıkması için kazı çalışmalarının yapıldığına dikkat çeken Coşar, "Medresenin eski izleri ortaya çıktı, özgün izleri yakaladık. Çevre düzenlemesi ve şadırvan yapacağız. Burada o kadar çok büyük ağaçlar vardı ki yapıyı mahvetmiş. Kökleri, medresenin temellerini berbat etmiş. Biz bu ağaçları kestik ve eser ortaya çıktı" diye konuştu.

Coşar, Antalya, Isparta ve Burdur'da bu yıl ise 10 tarihi eserin daha ihaleye çıkacağını, çalışmaların başlayacağını açıkladı. 

- "İşgalci sayısını azalttık, geliri yüzde 125 artırdık"

Vakfa ait arsa ve arazilerin kiraya verilerek, yapım karşılığı kiralama, kat karşılığı inşaat yöntemleriyle değerlendirilerek gelir elde edildiğine vurgu yapan Coşar, "Son 4 yılda elde edilen gelirimizi yüzde 125 oranında artırdık. 2003'te 6 bin 624 olan işgalci sayısını da takas trampa işlemleri ve tahliyelerle bin 210'a düşürdük. Bu çok ciddi bir oran" diye konuştu.

Arsa yatırımı ile ilgili tüm merak edilenler!


Geri Dön