İhale

Antalya ve Kayseri’de tarla ve arsa satılıyor!

Antalya Kumluca Vergi Dairesi Müdürlüğü ve Kayseri Talas Belediyesi farklı niteliklere sahip toplam 4 adet arazinin satışını duyurdu. İşte gayrimenkullerin satışıyla ilgili ayrıntılar…   

Antalya Kumluca Vergi Dairesi Müdürlüğü ve Kayseri Talas Belediyesi 3’ü tarla vasfına sahip biri arsa olmak üzere toplam 4 adet taşınmazı satışa sunuyor. Söz konusu gayrimenkullerin ihalesi ile ilgili ayrıntıların yer aldığı satış ilanları yayımlandı.

Antalya Kumluca Vergi Dairesi Müdürlüğü, Gölcük mahallesinde bulunan 3 adet tarlayı 7 Ekim 2024 saat 15:30’dan itibaren yapılacak açık artırma ile satacak.

Elektrik ve su şebekelerinin bulunduğu tarlaların büyüklüğü 12 bin 55 metrekare ile 19 bin 338 metrekara arasında farklılık gösteriyor.

Açık artırmaya iştirak için alınacak geçici teminat tutarları 315 bin TL’den başlayarak 543 bin TL’ye kadar çıkıyor. Tarlaların rayiç bedelleri ise 4 milyon 200 bin TL ile 7 milyon 250 bin TL arasında değişiyor.

KAYSERİDE SATILIK ARSA

Kayseri Talas Belediye Başkanlığı Zincirlidere mahallesinde bulunan 1 adet arsayı 2 Ekim 2024 saat 15:00’’da kapalı teklif usulü ile satışa çıkarıyor.

Özel eğitim alanı imarlı 4 bin 99 metrekare büyüklüğündeki arsa için istenen geçici teminat bedeli 720 bin TL, fiyatı ise 24 milyon Türk Lirası.   

ANTALYA KUMLUCA VERGİ DAİRESİ SATIŞ İLANI

Kurumlar Vergi Dairesi Müdürlüğünün amme alacağından dolayı, hacizli olan aşağıda özellikleri ve şartları belirtilen gayrimenkulün açık arttırma yoluyla ihalesi yapılacaktır.

1-Satışa çıkartılan gayrimenkulün bulunduğu mahalle,cadde, sokak, kapı ve daire numarası

Antalya ili, Kumluca ilçesi, Gölcük Mah. 105 ada, 27 parselde bulunan 19.338,95 m2’lik tarla

2-Satışa çıkartılan gayrimenkulün durumu

Tarla topografik olarak az eğimli, amorf şekilli geometrik formdadır. Bölgede elektrik ve su şebekeleri bulunmaktadır. Özel araç ile ulaşım mümkündür. Tarım alanında kaldığı belirlenmiştir.

3-Gayrimenkulün arttırılmasına esas olmak üzere satış komisyonunca biçilen rayiç değeri

7.250.000,00 -TL

4-Arttırmaya iştirak için alınacak geçici teminatın tutarı

543.750,00-TL

-Teminat olarak;
a) Para
b) Bankalar ve özel finans kurumları tarafından verilen süresiz teminat mektupları.
c) Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet iç borçlanma senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler. (Nominal bedele faiz dahil edilerek ihraç edilmiş ise bu işlemlerde anaparaya tekabül eden satış değeri esas alınır.)
d) Hükümetçe belli edilecek Milli esham ve tahvilat (Bu esham ve tahvilat, teminatın kabul edilmesine en yakın borsa cetvelleri üzerinden %15 noksanıyla değerlendirilir) kabul edilecektir.

5-Gayrimenkulün satışının yapılacağı yer, gün ve saat

Taşınmazın Kumluca Vergi Dairesi Müdürü odasında 07/10/2024 günü saat 14:45’de 1.ihale ile satışı yapılacaktır. İlk satışta alıcı çıkmadığı veya kanuni miktara ulaşılamadığı takdirde ikinci satış 7 gün sonra aynı yerde ve saatte 14/10/2024 tarihinde yapılacaktır.

 

6-Gayrimenkul satış şartnamesinin nerede görüleceği ve nereden temin edileceği

Gayrimenkule ait satış şartnamesi Kumluca Vergi Dairesi Müdürlüğünden görülebilecek ve temin edilebilecektir.

7-Teminatın yatırıldığına ilişkin makbuzun nereye ve hangi tarihe kadar ibraz edileceği

Taliplilerin arttırmaya iştirak için teminatlarını Kumluca Vergi Dairesi Müdürlüğü veznesine makbuz karşılığı yatırarak ihale saatinden bir saat öncesine kadar satış komisyonuna vermeleri gerekmektedir.

8-Gayrimenkulün satışı için verilen bedel satış için yeterli olmadığı takdirde tekrar ne zaman arttırmaya çıkarılacağı

Gayrimenkul malın satışında verilen bedel, gayrimenkule biçilen rayiç değerin %75’ini bulmadığı ve şayet arttırılan bedel amme alacağına rüçhanı olan alacakların tutarından fazlaya çıkmadığı ve yapılmış ve/veya yapılacak masrafları karşılamadığı takdirde en cok arttıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla arttırma 7 gün sonrasında aynı yer ve mahalde ve aynı saatte tekrar arttırmaya çıkarılacaktır.

9-Tapu kaydında adresi bulunmayan ilgililer hakkında

İşbu ilanın tapu kaydında adresi bulunmayan ilgililer ile tapu kaydında ad ve adresleri geçip de tebliğ edilemeyen ilgililere de tebliğ yerine kaim olacaktır.

 

KAYSERİ TALAS BELEDİYE BAŞKANLIĞI İHALE İLANI  

Mülkiyeti Talas Belediyesinin iştiraki TALAS İMAR İLETİŞİM EĞİTİM KÜLTÜR SANAT SAĞLIK SPOR GIDA TEM. BAK.ONAR. KİRALAMA ÖZEL GÜV.SAN.TİC.AŞ.’ye ait aşağıda bilgileri ve nitelikleri belirtilen taşınmaz 2886 sayılı Kanun’un 37’nci maddesi uyarınca kapalı teklif usulüyle satışı yapılacaktır.
İhale, Yenidoğan Mahallesi Pazar Caddesi No: 10 Talas Kayseri adresinde yer alan Talas Belediyesi Ana Hizmet Binasında Bulunan Toplantı Salonunda Encümen huzurunda gerçekleştirilecek olup 02.10.2024 Çarşamba günü saat 15:00’de başlayacak ve ilandaki sırayla devam edecektir.
İhale şartnamesi dosya ücreti 1.000,00 (Bin)TL olup Mali Hizmetler Müdürlüğünden temin edilebilir.
Madde 2- İhale edilecek taşınmaz;

Mahalle

Ada

Parsel

Cinsi

İmar Durumu

Yüzölçümü (m²)

Tahmin Edilen Bedel

Geçici Teminat (%3)

Zincidere

4861

1

Arsa

Özel Eğitim Alanı

4.099,39

24.000.000,00

720.000,00


İhaleye katılacak isteklilerin;
A-) GERÇEK KİŞİ İSE;
1-) Tebligat için kanuni ikametgâh adresini gösterir belge,
2-) Nüfus cüzdan fotokopisi (Aslı idare yetkilisine ibraz edilirse noter onayına gerek yoktur.)
3-) İhaleye iştirak edecek olanın imza beyanı 
B-) TÜZEL KİŞİ İSE;
1-) Tebligat için ticari ikametgâh veya adres belgesi,                                 
2-) Varsa vergi levhası
3-) Tüzel kişiliğin yöneticilerinin/şirket ortaklarının isimlerini belirtir Ticaret Sicil Gazetesi veya Oda Kayıt Belgesi ve benzeri belge (Tüzel kişilik vakıf veya dernek ise; vakıf senedi veya dernek ana tüzüğü, kooperatif ise; ilgili makamdan alınan kayıt/tescil belgesi)
4-) İhaleye iştirak edecek olanın imza beyanı ve yetki belgesi
C-) ORTAK HÜKÜMLER
1-) “İdari şartnamenin okunduğu ve aynen kabul” edildiği ibaresi yazılı ve katılanın yetkili temsilcisi veya vekilince imzalanmış nüshası.
2-) 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun değişik 6’ncı maddesi gereğince ihale dışı bırakılma sebeplerinden herhangi birini taşımadığına dair yazılı Taahhütname,
3-) Belediyeye vadesi geçmiş borcu olmadığına dair belge,
4-) Geçici teminatın alındı belgesi. Geçici teminat tutarı tahmin edilen bedelinin %3’ü kadardır. G. teminat T.Vakıflar Bankası TR35 0001 5001 5800 7301 5356 02 IBAN no.lu banka hesabına ödenecektir. Geçici teminat tedavüldeki Türk Parasının dışında 2886 sayılı yasanın 26’ncı maddesinde sayılan değerler de teminat olarak kabul edilebilir. Teminat mektubu süresiz ve teminat mektubunun aslı olacaktır.
5-) Vekâleten iştirak edenlerin vekâlet belgesi ile birlikte vekâlet edenin imza beyannamesi,
6-) Ortak girişim halinde; Ortak Girişim Beyannamesi.
7-) Dosya alındı makbuzu
D-) ÖDEME ŞEKLİ
İlanda yer alan taşınmaz ihale bedeli peşin olup ihale onayının tebliğini müteakip 15 gün içinde ödenecektir.
Encümen ihaleyi kısmen veya tamamen yapıp yapmamakta ve uygun bedeli tespitte serbesttir.
İstekliler ihale konusu taşınmaz yerinde görebilir, mesai saatleri içinde taşınmaz hakkında bilgi alabilir. Ancak yerinde görmeyerek veya bilgi almadan ihaleye katılan şahısların ihalesi yapıldıktan sonraki itirazları kabul edilmeyecektir.
İhaleye iştirak edeceklerin yukarıda sözü edilen belgelerle birlikte Mali Hizmetler Müdürlüğüne müracaat ederek ihale günü saat 12:00’den önce alındı belgesi karşılığında dosyalarını teslim etmeleri gerekmektedir. 

Katılım hesabı ile katılım fonu arasındaki farklar neler?
Altın resmen fırladı! Yastık altında 1 gramı bile olan yaşadı! 19 Eylül 2024 Kapalıçarşı altın fiyatları!

 

Mevduat faizlerine Merkez Bankası şoku! Bankada 250 bin TL'si olan hemen baksın! İşte bankaların mevduat faizi oranları.

Kiracı tahliye sebepleri neler? Ünlü avukat 9 maddede sıraladı! Kiracılar dikkat!

Bugün ev almayanlar gelecekte çok pişman olacaklar! Sektör uzmanı 6 ay süre verdi: Asıl patlamayı o zaman yaşarız!