28 / 04 / 2024

Antalya'da 778 kaçak bina için yıkım kararı!

Antalya'da 778 kaçak bina için yıkım kararı!

Antalya'da 778 kaçak yapı için yıkım kararı verildi. Antalyalılar imar barışı kapsamında devlete 1 milyar 502 bin lira ödemişti. 



İmar Barışı'nda uygulamasında Antalya'da şimdiye kadar 186 bin 281 'Yapı Kayıt Belgesi' oluşturuldu. Antalyalılar belge almak için 1 milyar 502 bin 726 lira ödeme yaptı.

Sabah Gazetesi'nden Furkan Yazıcı'nın haberine göre; İmar Barışı'ndan en fazla yararlan illerin başında gelen Antalya'da, incelemeler ve itirazlar değerlendirilmeye devam ediyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü teknik personellerinden oluşan 9 komisyon kuruldu. Komisyonlar talepleri tek tek değerlendirmeye başladı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda usulsüz olarak yanıltıcı beyanda bulunduğu belirlenen 122 yapı kayıt belgesi iptal edildi. Ayrıca, 728 kişi belgelerinin iptal edilerek paralarının iadesi talebinde bulunuldu. İade işlemleriyle ilgili değerlendirmeler de inceleme altına alındı.

778 KAÇAK YAPI

Yapılan incelemeler sonucunda Antalya genelinde 778 adet kaçak yapı olduğu tespit edildi. Bu yapıların 64'ünün yıkım işleri belediyelerce gerçekleştirildi. Geriye kalan kaçak yapılarla ilgili işlemlerin devam ettiği açıklandı, Antalya'da İmar Barışı kapsamında en fazla yapı kayıt belgesi düzenlenen ilçe yüzde 13.1'lik oranla Kepez oldu. Manavgat yüzde 13.0 oranla ikinci sırada yer alırken Alanya 9.6'lık oranla üçüncü sırada yer aldı.

 


Geri Dön