28 / 04 / 2024

Antalya'da cami yaptırma tartışması bitmiyor!

Antalya'da cami yaptırma tartışması bitmiyor!

Cami yaparsın, yapamazsın tartışması, 16 yıldır bitmedi



Antalya'nın Korkuteli ilçesi Kiremitli Mahallesi Yorgancılar Sokak'ta yılladır bir cami yapılması gündemde. Ancak çoğunluğu Antalya'dan gelen yazlıkçılar buna karşı çıkıyor. Camiye karşı 87 imza toplayan Nermin Kaşlıoğlu yapılmak istenen caminin 200 metre ilerisinde Kocakuruş ve 600 metre uzağında Fatih camilerinin bulunduğunu belirterek konuştu: "Biz camiye değil, söz konusu yere yapılmasına karşıyız. Çünkü ihtiyaç yok. İlçede huzurevi yok, sağlık ocağı bir hamamın üstünde. Yurt yok, ayağına giyecek ayakkabı bulamayan yüzlerce öğrenci var. Niyet hayır işlemekse bunlar da yapılabilir. Kış aylarında cemaatin toplanmayacağı bir cami ne işe yarar?"
Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökçe ise, mahalle sakinlerinin dilekçeleri üzerine cami inşaatını durduklarını söyledi. Gökçe bundan sonra olacakları anlattı:
"İnşaatın sahibi ilçede iki cami daha yaptırmış. Mahalle sakinlerinin cami yerine sağlık ocağı, huzurevi gibi başka sosyal hizmet alanlarına yönelik yapılar oluşturulması talebi vardı. Bu talebi inşaatın sahibine ilettik, ikna etmeye çalıştık fakat kişi cami yapma konusunda ısrarlı. Bu kişi cami inşaatını ruhsatlandırırsa inşaat yeniden başlar."
Emre BAYLAN/Radikal


Geri Dön