05 / 05 / 2024

Antalya'da doğalgazda taksitli abonelik yeniden başlıyor!

Antalya'da doğalgazda taksitli abonelik yeniden başlıyor!

Konyaaltı, Muratpaşa, Kepez ve Aksu ilçe sınırlarında doğalgaz boru hattı döşeme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Doğalgazda yaklaşık 9 bin olan abone sayısının, yılsonuna kadar 12 binin üzerine çıkarılması hedefleniyor...




Antalya'da Olimpos Doğalgaz Dağıtım A.Ş. tarafından yürütülen altyapı çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bir yandan doğalgaz boru hattı döşerken bir yandan da abonelik işlemlerini sürdüren şirket yönetimi, taksitli abonelik kampanyasını tekrar başlatıyor. Talep doğrultusunda doğalgaz abonesi olmak isteyenler için abonelik bedeli 3, güvence bedeli içinse 2 taksit imkanı sunuluyor.


YILSONU HEDEFİ 12 BİN ABONE


Doğalgazda bugün itibariyle 9 binin üzerinde olan abone sayısının 2013 sonuna kadar 12 bine ulaşmasını hedefleyen şirket yönetimi, yeni abonelikler için planlanan taksit kampanyasının tanıtım çalışmalarının başlayacağını duyurdu. Olimposgaz Genel Müdürü Fatih Yaşa, Konyaaltı ve Muratpaşa ilçelerinde çalışmaların hız kesmeden sürdüğünü, Dokuma ve Meltem mahallelerinde ise ana hatların tamamlandığını ancak ara hatların döşenmesi çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Fatih Yaşa, Antalya'da doğalgaz yatırımlarına 2007 yılında başlandığını, o günden bu yana 420 kilometre doğalgaz dağıtım hattı gerçekleştirildiğini açıkladı.


Yaşa, "2012 yılında toplam gaz tüketimi 5 milyon 300 bin metreküp olarak ölçüldü. 2013 yılının ilk yarısında toplam gaz tüketimi 8 milyon 300 bin metreküpe yükseldi. Altyapı çalışmalarımız tamamlandığı zaman kısa vadede 100 milyon, orta vadede ise 200 milyon metreküp doğalgazın tüketileceğini tahmin ediyoruz" dedi. 2013 yılı içinde planlanan 9 Milyon TL’lik yatırım bütçesinin 20 Milyon TL’ye çıkarıldığını dile getiren Yaşa, "Her yeni yıl, çalışmalarımızın daha da yoğunlaşmasına neden oluyor. Bu zamana kadar 120 bin konutun önüne doğalgazı götürdük. Yeni gerçekleştirdiğimiz altyapı imalatı neticesinde toplamda 500 bin konuta gaz arzı sağlamak üzere hızla ilerliyoruz" şeklinde konuştu.


Akşam


Geri Dön