Kent Haberleri

Antalya'da ev sahibine şok: Kiracısı, evi 6 kişiye kiralayıp, kaçtı! 

Antalya'da özel eğitim öğretmenliği yapan Zeliha Oruç'un kiracısı, daireyi 6 kişiye kiraladı ve ortadan kayboldu. Oruç, tanımadığı kişileri evden tahliye ettirmek için dava açtı. İşte ayrıntılar...

Antalya'da yaşayan özel eğitim öğretmeni Zeliha Oruç, Kepez ilçesi Özgürlük Mahallesi’nde yer alan dairesini kiraya verdi. Ortaya çıkan anlaşmazlıklar ve kira  düzenli ödenmemesinin ardından olay yargıya taşındı.

Zeliha Oruç, uzun bir süre sonrasında dairesine bakmaya gittiğinde, şok yaşadığını belirtti. Oruç, dairesinde tanımadığı insanların kaldığını fark etti. 

TAHLİYE TAAHHÜTNAMEM OLMASINA RAĞMEN EVDEN ÇIKMAMIŞLARDI

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; ev sahibi Zeliha Oruç, "Beni apartmanda oturan komşularım aradı. Kiracımın evden taşındığını, başka kişilerin yaşadığını belirttiler. Yanıma iki arkadaşımı alıp, dairemi kontrole gittim. Eski kiracım benden habersiz, evimi 6 kişiye kiralamış" açıklamasında bulundu. 

Kapıyı açtıklarında evde kalanların 'Biz bu evi satın aldık' dediğini belirten Oruç, "Konut sahibi benim' dediğimde, 'Satın almadık, kiraladık' şeklinde konuştular. Evde kalmak ve kirayı bana ödemek istediklerini belirttiler, kabul etmedim. Onlara bir hafta süre vererek konuttan çıkmalarını istedim. Bir haftanın sonunda elimde tahliye taahhütnamem olmasına rağmen evde oturuyorlardı. Polis eşliğinde icra memurları tahliyeyi başlattı ve evimi boşalttılar" ifadelerini kullandı. 

HEM KİRACIMDAN HEM DİĞERLERİNDEN ŞİKAYETÇİYİM 

Zeliha Oruç, ertesi gün evinin boşaltıldığını düşünerek yine bakmaya gittiğine vurgu yaptı ve evden köpek sesinin geldiğini, kendisinin hemen polisi aradığını söyledi. 

Oruç, "Eşyaları daireye yerleştirmişler, hatta televizyonu bile kurmuşlar. Gördüklerim karşısında çok şaşırdım. Kendilerinden şikayetçi olacağımı ve uzaklaşmaları gerektiğini aktardım. Polis merkezine giderek şikayetçi oldum. Ertesi gün yeniden ailemle daireye gittim. Bu kişileri bahçeye kurulmuş durumda gördük. Sanki mülteci gibi düzen kurmuşlardı" açıklamasında bulundu.

Yine polise giderek uzaklaştırma kararı aldırdığına, bu yaşananlar sonrasında can güvenliğimden de tedirgin olmaya başladığına dikkat çeken ev sahibi Oruç, "Çünkü tekin adamlar değillerdi. Birkaç gün daha bahçede yaşamayı sürdürdüler. Dava süreci de devam ediyor. Hem eski kiracımdan hem de tanımadığım bu kişilerden şikayetçiyim" şeklinde konuştu. 

Prof. Dr. Naci Görür'den o il için korkutan açıklama: Daha büyük sarsıntıların habercisi!

Rams, İtalyan devi Etro’nun isim hakkını aldı, Maslak’taki projenin adı değişti!

SGK Uzmanı açıkladı: SSK, BağKur emeklilerine yüzde 15-16, memur ve memur emeklilerine yüzde 10-11 zam!