14 / 05 / 2024

Antalya'da gayrimenkul alımında azalma yok!

Antalya'da gayrimenkul alımında azalma yok!

Uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapan Antalya’nın her geçen gün yıldızının parladığını belirten Ceylan, “81 ilde yöresel mimariyi ön plana çıkartacak çalışmalarımız bulunuyor” dedi.



Uluslararası organizasyonlara evsahipliği  yapan Antalya’nın her geçen gün yıldızının parladığını belirten Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, “81 ilde yöresel mimariyi ön plana çıkartacak çalışmalarımız bulunuyor.  Antalya’yı yöresel olarak yansıtan çalışmayı en iyi şekilde hayata geçireceğiz” dedi.


Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, İller Bankasında  İller Bankası Bölge Müdürü Faik Yücel Esen, Çevre ve şehircilik Bölge Müdürü Bedrettin Taşkesen, Tapu Kadastro Müdürü, Gölhisar Belediye Başkanı Ramazan Canural,  İller Bankası Sosyal Tesisler Müdürü Müslüm Güner ve Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) Yönetim Kurulu Üyesi ve Antalya Bölge Temsilcisi İdris Taş ile bir araya geldi.


 “ANTALYA’NIN YILDIZI GİDEREK PARLIYOR”

İkinci raylı sistemin hayata geçmesi Antalya adına önemli bir kazanım olduğunu vurgulayan Ceylan,  “Bununla birlikte kongre ve kültür merkezleriyle birlikte toplamda 41 tane projenin açılışı yapılacak. Kısa süre içerisinde bu kadar yatırımların tamamlanması  çok önemli bir gelişme.  EXPO 2016 Antalya, Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) verilerine göre Asya'da 1990 yılında Osaka'da düzenlenen botanik EXPO dışında en yüksek katılımlı A-1 kategorisindeki EXPO olacak. Antalya son zamanlarda yıldızını giderek parlatıyor. Özellikle G-20 Zirvesiyle birlikte EXPO organisazyonun Antalya’da olması Antalya adına bir ayrıcalıktır. EXPO 2016, ülkelerin bahçe kültürlerini tanıtmanın yanı sıra, EXPO Kulesi, EXPO Göleti, Çocuk Adası, Tarım Müzesi, Çocuk Bilim ve Teknoloji Merkezi gibi birçok unsuru barındıracak. "Çiçek ve çocuk" temalı EXPO 2016 Antalya alanı, hem çocuklar hem de büyükler için önemli bir sosyal alan olacak. Bu fuarla birlikte çevreye duyarlılıkta ön plana çıkmış oluyor” dedi.


“MÜLK ALIMINDA AZALMA YOK

Antalya, Türkiye’nin gururu konumunda olduğunu ifade eden Ceylan, “Bakanlık olarak EXPO’da bir standımız olacak ilk olarak Eskişehirde sergilediğimiz  Süper kentler modelini EXPO’da sergileyeceğiz. Antalya hızlı ve önemli bir şekilde gelişiyor şuanda Türkiye’nin gururu konumunda. Hatta dünya’nın gözdesi bir kent oldu Antalya. Artık Antalya hepimizin üstünde titremesi gereken bir şehir konumunda. Şehir için imar planlarının yenilenmesi konumunda Antalya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte gerçekleştiriyoruz. Yabancıların geçmiş yıllarda ki yatırımları her yıl gelişerek devam ediyor. Rusya ile yaşanan sıkıntılara rağmen yatırım noktasında herhangi bir azalma durumu mevcut değil. Antalya’da mülk sahibi ve yatırım noktasında yabancılar olarak azalma yok” şeklinde konuştu.


“HER İLİN YÖRESEL MİMARİ ÖZELLİĞİ OLACAK”

81 İli kapsayacak olan Yöresel Mimarinin kısa zamanda hayata geçeceğini belirten Ceylan, “Antalya’da tarihi korunması gereken birçok alanı bulunduğunu belirten Sit alanları ile ilgili çalışmalarımız hızla devam ediyor. Türkiyenin yapı stoğunun yenilenmesi ve çarpık yapılaşmanın önlenmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Kentsel dönüşüme Türkiye nezdinde önemli bir konu. Antalya’da yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdürüyoruz. Yeni bir kimlikli ve kişilikli şehirleşme  planlarını düzenliyoruz. Şehre ait olan kültürel ve tarihi ruhun yaşatılması için yeni kimlikli şehirler planlıyoruz.  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak  Yöresel mimariyi öne çıkarıcak örnek projeler 81 ilimizi kapsayacak şekilde hayata geçirilecek. Yöresel mimariyi önplana çıkartacak çalışmayı Bakanlık olarak gerçekleştirdik kısa zamanda 81 ili kapsayacak olan çalışmayı hayata geçireceğiz. Antalya’yı yöresel olarak yansıtan bir çalışmayı en iyi şekilde sunacağız. 81 ilde yöresel mimariyi ön plana çıkartacağız” diye konuştu. 


Antalya Gazete Bir


Geri Dön