29 / 04 / 2024

Vatikan'da usulsüz gayrimenkul alımı skandalı!

Vatikan'da usulsüz gayrimenkul alımı skandalı!

Vatikan'da yargı makamları, bir dönem üst düzey görevleri üstlenen, fakat ismi yolsuzluk skandalında olan Kardinal Giovanni Angelo Becciu dahil 10 kişi için yargılanma kararı verdi. Becciu'nun ismi gayrimenkul alımında bir yolsuzlukla anılıyor.



Vatikan'da yargı makamları, bir dönem üst düzey görevleri üstlenen, fakat ismi yolsuzluk skandalında olan Kardinal Giovanni Angelo Becciu dahil 10 kişi için yargılanma kararı verdi.

Sputnik News'te yer alan habere göre; Vatikan Basın Bürosu tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, aralarında Becciu'nun da yer aldığı 10 kişinin, Londra'nın lüks muhitlerinden birinde bir gayrimenkulün alımında mali suiistimal iddiasıyla yargılanacağı belirtildi.

Kardinal Becciu ve diğer 9 kişi için gerçekleştirilecek olan davanın ilk duruşma tarihi 27 Temmuz olarak açıklandı. Kardinal Becciu'nun, 'zimmettine para geçirme' ve 'başkalarıyla suç ortaklığı içinde görevini kötüye kullanma' iddialarıyla yargılanacağı duyuruldu. 

Vatikan da usulsüz gayrimenkul alımı skandalı!

Vatikan'da çalışanların 40 euro'nun üzerinde hediye kabul etmeleri yasaklandı

Vatikan'da 2019 yılında başlatılan bir soruşturma kapsamında, Becciu, Vatikan Devlet Sekreteri Vekili (Başbakan Vekili) olarak görevde bulunduğu 2011-2018 süresinde, Devlet Sekreterliği'nin Londra'nın pahalı yerlerinden birinde Katolik inananlar tarafından yapılan bağışlarla bir gayrimenkulün alımının da yer aldığı skandala karıştı.

Londra'daki binanın alımında gerçekleştirilen emlak anlaşmasının, Becciu'nun 2018 Kasım'da Devlet Sekreterliği Vekilliğinden ayrılmasından sonra Vatikan'ı milyonlarca avro zarara uğrattığı ortaya çıktı. 

Estonya’da gayrimenkul usulsüzlüğü, Başbakanı istifa ettirdi!


Geri Dön