03 / 05 / 2024

Antalya'da hazineye ait arazinin özelleştirilmesine durdurma kararı!

Antalya'da hazineye ait arazinin özelleştirilmesine durdurma kararı!

Danıştay, Yeni Adliye Sarayı 'nın yanında bulunan ve mülkiyeti Hazine 'ye ait arazinin özelleştirilmesinde 'yürütmenin durdurulmasına' karar verdi. 9 bin metrekarelik arazi, ihale sonucu 45 milyon 550 bin TL bedelle satılmıştı




Antalya'nın Muratpaşa İlçesi Bahçelievler Mahallesi'nde Yeni Adliye binasının yanında bulunan Hazine'ye ait arazinin özelleştirilmesine ilişkin Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası Antalya şubeleri tarafından açılan davada, yürütmeyi durdurma kararı verildi. Meslek odaları söz konusu arazinin bir bölümünün ticari tesis alanına dönüştürülmesine yönelik imar planlarında değişiklik yapıldığını belirterek, işlemin iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) aleyhinde dava açtı.

 

DANIŞTAY YÜRÜTMEYİ DURDURDU

Danıştay 6'ncı Dairesi'nde görülen davada 2 Temmuz 2013 tarihi itibariyle, davanın durumu ve olayın özelliğine göre yürütmenin durdurulması isteminin, keşif ve bilirkişi incelemesi üzerine düzenlenecek rapor alındıktan sonra, bu konuda yeniden bir karar verilinceye kadar kabulüne oybirliğiyle karar verildi.


BU TÜR ALANLAR ELDEN ÇIKARILMAMALI

Davanın gerekçesiyle ilgili bilgi veren Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Osman Aydın, 30 Mart 2014 itibariyle yürürlüğe girecek yeni büyükşehir yasasına göre, Antalya'da resmi kurum alanlarına eskisinden daha fazla gereksinim olacağını belirterek, "Bu tür alanlar, elden çıkarılırsa çok daha fazla paraya geri alınmak zorunda kalınacak" dedi. Osman Aydın ayrıca, bu kararla birlikte dava sonuçlanıncaya kadar arazi üzerinde herhangi bir işlem yapılamayacağı bilgisini verdi.

 

45,5 MİLYONA SATILMIŞTI

ÖİB tarafından geçtiğimiz günlerde satışa çıkarılan ve üzerinde MMO'nun Gaz Sızdırmazlık Araç Kontrol İstasyonu bulunan yaklaşık 9 bin metrekarelik arazi, ihale sonucu 45 milyon 550 bin TL bedelle Ümitli Turizm Gıda İnşaat Bilgisayar Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ'ye satılmıştı.


Bizim Antalya


Geri Dön