08 / 05 / 2024

Antalya'da icradan 1 milyon 626 bin TL'ye arsa binası!

Antalya'da icradan 1 milyon 626 bin TL'ye arsa binası!

Antalya Finike'de arsa binası ve akaryakıt istasyonu için ihale günü 1 Ekim 2012...



T.C. FİNİKE İCRA MÜDÜRLÜĞÜ 

DOSYA NO: 2009/1410 ESAS ÖRNEK NO: 27

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Taşınmazın Tapu Kaydı, Hali Hazır Durumu, imar Durumu:

Antalya ili, Finike ilçesi, Hasköy Mahallesi, 1181 parselde kayıtlı 3.408,48 m2 lik arsalı servis binası ve akaryakıt istasyonu niteliğinde taşınmaz. Hissesi tamdır. Taşımaz finike - kumluca - antalya karayolu üzerinde Hasyurt beldesi sapağında bulunmakta olup çift yol cephelidir ve arsa vasfındadır. Parsel içerisinde betonarme tarzda yapılmış 2 kattan ibaret akaryakıt istasyonu yönetim binası market kısmı ve bu yapıya batı gönde bitişik ilk başta servis olarak yapılmış daha sonra arka kısmındaki 290 m2 lik yer duvarla bölünüp ön tarafın Genpa markete kiraya verilmiş bölüm bulunmaktadır ayrıca parselin kuzey kenarındaki kısımda elektirik tesisatları için üçgen şeklinde tek katlı 35 m2 lik yığma tarzı bina bulunmaktadır. Yönetim binası ve marketin bulunduğu 2 katlı betonarme yapının alanı 258 m2 dir. Üst katı odalı büro şeklinde yapılmış olup oda tabanları laminant parke antre ve hol kısımları seramiktir. Duvarları saten boyalı oda kapıları amerikan panel kapıdır. Mutfak bölümünde mutfak dolabı mevcut olup tezgahı mermerdir. Lavabo ve wc kısımlarının duvar ve tabanı seramik olup iyi durumdadır. Bu kısmında arkası Genpa markete kiralanmıştır. Alt kısmında market bölümü ve yanında eksoz gazı ölçüm yeri mevcuttur, bu kısmın yol cephelerinin dış cephesi kaplamalıdır. Tek katlı ilk başta servis yolu olarak yapılan daha sonra büyük ön kısmı Genpa markete kiralanan'kısmın yol cephesi de cephe kaplamalı olup batı ve küzey cephe uzunlukları 36,3 m ve 24,30 m olup güney tarafında pay kısmı bulunmaktadır alanı 862,09 m2 dir. Ön tarafındaki ortalama 59 m2 lik kısmını Genpa market işletmektedir. Bu kısmın tabanı seramik tavan kısmı asma tavan olarak yapılmıştır. Yapının arka kısmındaki geri kalan yer servis deposu olarak kullanılmaktadır. TAŞINMAZ AKARYAKIT İSTASYONU İÇERİSİNDEKİ MAKİNE VE TEÇHİZATLARDAN ARİ OLARAK SATIŞA SUNULACAKTIR. Parsel imarda akaryakıt istasyonu olarak görülmektedir. Ayrık nizam Z+2 katta ve 735 metre yüksekliğe kadar binaya müsaadeli edilmiştir. Parselde belediyece 07/05/1986 yılında cilt 1 sahife 25 dosya 25 nolu benzin ve servis istasyonu için 1115 m2 lik yapı ruhsatı 08/12/2004 tarih ve 1181/160 sayılı LPG akaryakıt ve servis için 475 m2 ruhsatı mevcut olup bu 475 m2 lik kısma 11/07/2006 tarih ve 1181/9 sayılı Yapı Kullanma izin Belgesi verilmiştir. Muhammen Bedeli: 1.626.179,00 TL Satış Saati: 11:00-11:10 Arası Satış Şartları:

1-Birinci açık artırma 01.10.2012 günü yukarıda belirtilen saatler arasında FİNİKE ADLİYESİ İCRA DAİRESİ KAPISI ÖNÜ adresinde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar.varsa alacakları toplamını ve satış ve paylaştırma giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedele alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla 11.10.2012 günü FİNİKE ADLİYESİ İCRA DAİRESİ KAPISI ÖNÜ adresinde yukarıda belirtilen saatler arasında ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacakları toplamını, satış ve paylaştırma giderlerini geçmesi ve artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması lazımdır. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20'si nispetinde Türk Lirası peşin para veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu (icra Dairesi ve dosya numarası belirtilerek) vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Katma değer vergisi (Yasaların belirlediği oranlarda ve şekilde), ihale damga vergisi, satıcı adına tahakkuk edecek 1/2 tapu harcı satın alana ait olacaktır. Birikmiş emlak vergi borçları, tellaliye resmi ile satıcı adına tahakkuk edecek tapu harçları satış bedelinden ödenir. Tahliye ve teslim giderleri ihale alıcısına aittir.

3-ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu taşınmaz üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaktır.

4-Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra iflas Kanununun ilgili maddesi gereğince ihale feshedilir, iki ihale arasındaki farktan ye kanunda belirtilen faizden, diğer zararlardan alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiç bir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.

5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarasıyla Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

 ** iş bu ilan tebligat yapılamayan ilgililere İİK 127'ye göre tebligat yerine kaim olmak üzere ilan olunur.

(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

(İİK m. 126)B: 52915



ilanı görüntülemek için tıklayın


Geri Dön