12 / 05 / 2024

Antalya'da icradan 375 bin TL'ye satılık ahşap ev!

Antalya'da icradan 375 bin TL'ye satılık ahşap ev!

Antalya 14. İcra Müdürlüğü, Antalya İli, Muratpaşa İlçesi, Haşimişcan Mahallesi, Yılmaz Mevkii, 11 ada, 16 parselde yer alan 91 metrekare ahşap ev vasıflı taşınmazı satışa sunuyor



Antalya 14. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

ANTALYA 14. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN
TAşžINMAZIN AçIK ARTIRMA İLANI

Dosya No: 2010-2325

Bir borçtan dolayı ipotekli bulunan;

Tapu Kaydı: Antalya ili Muratpaşa ilçesi Haşimişcan mahallesi Yılmaz mevkii Cilt 2, Sayfa 139, ada 11, parsel 16'da kayıtlı 91,35 m2.lik ahşap ev olarak gözüken taşınmaz üzerinde mevcut 3 adet dosyamız borçlusuna ait 2/6'şar hisseden toplam 6/6 hisse

Özellikleri: Her üç borçluya ait hisselerinde ipotekli olması ve takibinde ipoteğin paraya çevrilmesi yoluyla yapılmış olması sebebiyle bu ayrık hisselerin bütün tam hisse olarak satılmasına karar verilen taşınmazın; Parsel üzerindeki bina, zemin + Asma Kat + 1 katlı olup, yığma kargir, ahşap yapı tarzında (Ahşap - Kargir - çelik karışımı) inşa edilmiş, çatısı ahşap üzeri alaturka kiremit ile kaplıdır. Dış cephesi sıvalı ve boyalıdır. İki katlı bina 1903 yılında yapılmış korunması gereken SİVİL MİMARİ ÖRNEKLERİNDENDİR. Bina içinde ve dışında kullanılan tüm kaplama, kapı doğrama ve dolapları sedir ağacından yapılmıştır. Zemin katı giriş katı olup, 2 oda ve WC bulunmaktadır. Zemin katın tabanı seramik kaplı, duvarları plastik boya, tavanları ahşap kaplıdır. Kapı ve pencereleri ahşap doğramadır. Islak zeminleri seramik kaplıdır. Asma kata ahşap merdivenle çıkılmakta, asma katta çalışma, odasının döşeme kaplaması ahşap duvarları plastik boyalı, tavan ahşap kaplamadır, 1 'nci katta, salon, iki oda, mutfak, banyo ve WC ile verandası bulunmaktadır. Yer döşeme kaplamaları ile tavan kaplamaları ahşaptır. Duvarları plastik boya, ıslak zemin kaplamaları seramik olarak yapılmıştır. Binan tüm doğramaları ahşap olup özenli bin işçilik ile imal edilmiştir. Evin tüm ahşap kaplamaları Sedir ağacından yapılmıştır. Antalya Kültür ve Tabiat Varlıkları koruma kurulundan onaylı projesinde, binanın taşıyıcı sistem ¬inin çelik kolonlarla sağlandığı ve kolonlar arasında Ytongla duvar yapıldığı, konutun elektrik sisteminin özel olarak hazırlanan projeye göre uygulandığı ve gün ısı sisteminin bulunduğu, taşınmaz Ulaşımı kolay, Büyükşehir Belediye binası, Karaoğlanoğlu parkı, Kaleiçi, kapalı spor salonu, Antalya stadyumuna çok yakın meskuma alan içersinde. Antalyanın çok değerli ve ticari açıdan tercih edilen Atatürk caddesi ile Tevfik ışık caddesinin kesintiği köşeden 50 mt içeridedir. Üzerinde korunması gereken tescilli bina olduğundan parsel ile binanın ayrı hesaplanmasının mümkün olmadığı, bina hiçbir zaman yıllamayacağından parsel tek başına değerlendirilmiş, değerli bir arsadır. Elektrik ve su tesisatlıdır. Adresi ise Muratpaşa ilçesi Haşim İşcan mahallesi 1302 sokak No. 6 adresindedir.

İmar Durumu: Parsel, bitişik nizamda, Antalya Koruma kurulunun 14.07.1993 tarih ve 1928 sayılı kararı ile kentsel sit alanı içersinde tescilli yapı olarak kalmıştır. Ancak basit onarımına izin verilmektedir.
 
Değeri: 375.000,00 TL
Satış Saati: 14.90- 14.10
ipotekten ari olarak satılarak paraya çevrilecektir.

Satış şžartları:

1 - Satış 08.03.2011 Salı günü yukarıda yazılı saatler arasında Adliye Sarayı Hukuk Blok'u 1 'ici Kat C1- 01 No.lu odadande açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetinin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartiyle 18.03.2011 Cuma günü yukarıda vazıh saatler arasında Adliye Sarayı Hukuk Blok'u 1 nci kat C1 - 01 Nolu odadande ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse taşınmaz en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. şžu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetinin % 20'si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Döviz teminat olarak kabul edilmeyecektir. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere menil verilebilir. Tellaliye resmi tapu satım harcı satış bedelinden ödenecek, damga resmi, tahliye ve teslim masrafları ile KDV, tapu alım harcı alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4- ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ile satış ilanın tebliğ edilemeyen alakadarlara tebliğ yerine kaim olacağı ilan olunur.
(B;7554-189) (www.bik.gov.tr)


Geri Dön