27 / 04 / 2024

Antalya'da kaçak yapıların yıkımına devam ediliyor!

Antalya'da kaçak yapıların yıkımına devam ediliyor!

Antalya Kaş'ta kaçak olması nedeniyle yapıların yıkımına devam ediliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı müfettişleri, uydu üzerinden ve sahada incelemeler gerçekleştirdi.



Antalya'nın Kaş ilçesinde kaçak olduğu belirlenen yapıların yıkımı sürüyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı müfettişleri, uydu üzerinden ve sahada incelemelerde bulunuldu. Yapılan değerlendirmelerin ardından gerçeğe uygun olmayan beyanda bulunulan kaçak yapılar tespit edildi ve bunların Yapı Kayıt Belgesi iptal edildi. Usulsüz, yanlış beyanda bulunulan ve belirlenen tarihin ardından yapıldığı anlaşılan binaların belgeleri iptal edildi.  

Tespitler sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Antalya Valiliği tarafından, yıkım için Antalya'da bulunan belediyelere yazı gönderildi. Bu kapsamda Kaş'ta başlanan yıkımlara, Bezirgan Mahallesi Kördere mevkisinde de sürdü.

- Kaçak yapılaşmaya müsaade edilmeyecek

Kaş Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından yıkımlarla ilgili açıklamada bulunuldu. Açıklamada, ilçenin çok sayıda yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği önemli bir turizm merkezi olduğunu açıkladı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Antalya Valiliği ve Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından gelen yazılarla kaçak yapı ve izinsiz uygulamaların yıkılmasının sağlandığı kaydedilen açıklamada, "Bu yazılara istinaden geçtiğimiz günlerde Patara Yalı mevkisinde ve son olarak da Bezirgan Kördere mevkisinde kaçak yapılan yapıların yıkımına başlanılmış olup, bundan sonra da yıkımlar devam edecektir. İlçemizde kaçak yapılaşmaya kesinlikle müsaade edilmeyecektir." ifadeleri kullanıldı.


Geri Dön