05 / 05 / 2024

Antalya'da Mobilya İhtisas Gümrüğü kuruldu!

Antalya'da Mobilya İhtisas Gümrüğü kuruldu!

Antalya Ticari Limanı'nın işletmecisi Port Akdeniz şirketinden yapılan yazılı açıklamada, 3 Ekim tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile Mobilya İhtisas Gümrükleri arasında Antalya Gümrük Müdürlüğünün de eklendiği bildirildi...



Mobilya İhtisas Gümrükleri arasına Antalya Gümrük Müdürlüğü de eklendi.

Antalya Ticari Limanı'nın işletmecisi Port Akdeniz şirketinden yapılan yazılı açıklamada, 3 Ekim tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile Mobilya İhtisas Gümrükleri arasında Antalya Gümrük Müdürlüğünün de eklendiği bildirildi.


Son 2,5 senedir yapılan yoğun girişimler,  Ankara  Gümrük Müşavirleri Derneği, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansının desteği ile Antalya'nın Mobilya İhtisas Gümrüğüne kavuştuğu belirtilen açıklamada, söz konusu gümrüğün limanın hareketliliğini artıracağı ifade edildi.


Açıklamada, bine yakın tesis ve 500 bin yatak kapasitesi ile Türkiye'de en fazla turistik tesise sahip Antalya'da oteller tarafından ithal edilen mobilya, tekstil ürünleri, seramik porselen, halı gibi eşyaların bundan sonra Antalya'dan sokulmasının mümkün olabileceği vurgulandı.


Hürses 



Geri Dön