28 / 04 / 2024

Antalya'da orman yangını çıktı!

Antalya'da orman yangını çıktı!

Antalya'da ot ve çalılık alanda başlayan ve ardından ormanlık alana sıçrayan yangın sonucunda 4 hektar alan yandı. Edinilen bilgiye göre, Kundu Turizm Bölgesi'nde Ermenek Mahallesi'ndeki ot ve çalılık alanda çiftçilerin anız yakması nedeniyle yangın çıktı



Edinilen bilgiye göre, Kundu Turizm Bölgesi'nde Ermenek Mahallesi'ndeki ot ve çalılık alanda çiftçilerin anız yakması nedeniyle yangın çıktı. Alevler rüzgarın etkisiyle hızla büyüyerek ormanlık alana sıçradı. Yangın kısa sürede ormanlık alandaki 4-5 farklı noktada etkili oldu. Yangına Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 1 helikopter ile 3 arazöz ve 20 orman işçisiyle Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı çok sayıda itfaiye ekibi müdahale etti. 


Yangın söndürme ekiplerine bölgede tatil yapan vatandaşlar da yardım etti. Bazı vatandaşlar avuçlarıyla alevlere toprak atarak yangını söndürmeye çalıştı. Yangın nedeniyle Kundu Turizm Yolu tek şeritli olarak yaklaşık 2 saat süreyle trafiğe kapatıldı.


Ekiplerin müdahalesiyle yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından söndürülen yangının 4 hektar alanda etkili olduğu ifade edildi. 


AA


Geri Dön