28 / 04 / 2024

Antalya'da Rus yatırımcılar gayrimenkul piyasasını ayakta tutuyor!

Antalya'da Rus yatırımcılar gayrimenkul piyasasını ayakta tutuyor!

Kentte gayrimenkul satışlarında yüzde 15'lere varan oranda düşüş yaşanırken, inşaat maliyetlerindeki artışla konut fiyatları yüzde 10'ları aşan oranda arttı. Kentin gayrimenkul piyasasını Rus yatırımcılar ayakta tutuyor...



Akdeniz bölgesinin turizmde öne çıkan kenti Antalya, kredi faizlerindeki artış nedeniyle gayrimenkul satışlarında durgun bir döneme girdi. Kentte gayrimenkul satışlarında yüzde 15'lere varan oranda düşüş yaşanırken, inşaat maliyetlerindeki artışla konut fiyatları yüzde 10'ları aşan oranda arttı. Kentin gayrimenkul piyasasını Rus yatırımcılar ayakta tutuyor. 


Türk turizminin başkenti olarak da bilinen Antalya, Akdeniz Bölgesi'nin en hızlı büyüyen kentlerinin başında yer alıyor. İki milyona yaklaşan nüfusu ile çok hızlı bir büyüme kaydeden kentteki gayrimenkul satışlarında yüzde 15'lere varan oranda düşüş yaşanırken, inşaat maliyetlerindeki artışın gayrimenkul fiyatlarına yüzde 10'lan aşan oranda ar üş olarak yansıdığı da vurgulanıyor. Yerli yatırımcının alımı durdurduğu son dönemde özellikle Rus yatırımcıların kentte yaptıkları gayrimenkul alımlarının kentin gayrimenkul piyasasını ayakta tuttuğuna dikkat çekiliyor. 


Muratpaşa ilçesi en çok ön plana çıkan bölge olurken, Kepez'de son dönemde fiyatlarının daha ucuz olması nedeniyle son dönemde saüşlann yoğun olduğu bölge oluyor. Konyaalu bölgesi daha çok yabancıların ve özellikle de Ruslar'ın en çok tercih ettiği bölge oluyor. Burada konut fiyatları 70 bin Euro ile 1 milyon Euro arasında değişirken, arsa fiyatları m2'sin bin ile 1.200 Euro'dan satılıyor. Kentteki arazi fiyatları da ciddi oranda artış gösterdiği gözleniyor. Örneğin Kepez'de bundan 5 yıl önce arsaların metrekare fiyatları 500 TL iken şuanda bin ile 1.200 TL arasında değişiyor. 



Kentin gelişen gayrimenkul piyasısını yine kentin önde gelen gayrimenkul uzmanlarına yorumlattık ve şu sonuçlara ulaştık:


Şeref Sağlam Antalya Emlakçılar Odası Başkanı 


"DURGUNLUK YAŞANIYOR" 


Antalya Emlak sektörü son yılların en durgun Mdönemini yaşıyor. Kredi faiz oranlarındaki artış nedeniyle de son dönemde satışlarda yüzde 15'lere varan oranda düşüş de gözleniyor. Kentimizin genelde tercih edilen bölgeleri sahil kesimleri ama gelir seviyesine göre insanlar tercihlerini çeşitli bölgelere yapıyorlar." 


Adnan Yurdakul Ada Emlak


"İNŞAAT MALİYETLERİ FİYATLARA YANSIDI" 


Antalya'da kredi faizlerindeki yükselişe bağlı olarak konut satışlarında son aylarda yüzde 15'lere varan oranda bir düşüş söz konusu. Bununla birlikte emlak fiyatları da inşaat maliyetlerinin yükselmesi nedeniyle yüzde 10'ları aşan oranda arttı. Son dönemde kentimizde Kepez ve Muratpaşa ilçeleri ön plana çıkıyorlar." 


EKONOMİST MORTGAGE


Geri Dön