11 / 05 / 2024

Antalya'da sel tufana dönüştü, 25 ev sular altında kaldı!

Antalya'da sel tufana dönüştü, 25 ev sular altında kaldı!

Metrekareye saatte 300 kilogram yağış ve saatteki hızı 78 kilometreye çıkan rüzgâr, özellikle Antalyanın Serik İlçesinde tufana dönüştü. Seralar ve tarım alanları göl oldu. 6 kişi kayboldu



Ulaşılamayan köylere helikopterle yiyecek atıldı. Köprüler yıkıldı, evler sular altında kaldı. Yağış nedeniyle mahsur kalan 25 kişi botlarla kurtarıldı. Antalyada okullar tatil edildi.

Antalya'da önceki geceden itibaren şiddetini artıran sağanak metrekareye 300 kilogram yağış ve saatteki hızı 78 kilometreye çıkan rüzgar ile birleşince tufana dönüştü. Antalyada okullar tatil edilirken Serik İlçesine bağlı Gebiz Beldesi Haskızılören Köyünde şiddetli yağış nedeniyle Hasan Bulut (85), Hulusi Kutlu (82), eşi Fatma Kutlu (81), kızları Ayşe Beşbaş (56) ile 70li yaşlarda oldukları belirtilen Süleyman Çelik ve eşi Meryem Çelik kayboldu.

Helikopterler yiyecek attı

Haskızılören Köyüne ulaşmaya çalışan kurtarma ekipleri, bu köye ulaşımı sağlayan Akçapınarı Köyünde bulunan Değirmenburnu Köprüsünün yıkılması nedeniyle ilerleyemeyince helikopterlerle köye yiyecek kolileri atıldı. Alternatif yol bulmaya çalışan ekipler, şu ana kadar Haskızılören ve Hastümen köylerinde 25 evin su altına kalarak yıkıldığını belirtti.

İşçiler botla kurtarıldı

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Yağış nedeniyle mahsur kalan 25 kişinin kurtarıldığını açıklayan Vali Altıparmak, itfaiye, sağlık ekipleri, sivil savunma ekipleri, jandarmanın bölgede arama ve kurtarma çalışmalarına katıldığını kaydetti. Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Orman Bölge Müdürlüğüne ait helikopterlerin de çalışmalara havadan destek verdiğini açıklayan Vali Altıparmak, şöyle dedi: Gebiz Beldesine bağlı Akçapınar ile Pınargözü Köyündeki 3 köprü yıkılmış durumda. Bu köylere ulaşmak için çalışmalar yapılıyor. Ulaştığımız ilk bilgilere göre Haskızılören Köyüne ulaşılamıyor. Serik ve Aksu ilçelerinde bin dekarın üzerine sera su altında kaldı. Gebiz Beldesi Azaplar Mahallesinde Tokuşoğlu Sera Üretim Merkezinde çalışan 10 işçi kaldıkları evde mahsur kaldı. Bu işçiler de botlarla kurtarıldı.
Hürriyet


Geri Dön